Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten bij het kopen van een houten eettafel

Wanneer je voor het eerst een huis aan het inrichten bent, is de kans groot dat je in de stress schiet. Je moet namelijk heel veel keuzes maken en je moet ook rekening houden met het budget. Online meubels bestellen is tegenwoordig heel erg populair, maar het maakt het ook moeilijk. Je hebt op het internet namelijk heel veel keuze en dit betekent dat je op bepaalde dingen moet letten. Wil jij een nieuwe eettafel kopen? Dan heb je bijvoorbeeld een ruim aanbod in verschillende soorten eettafels. Een houten eettafel is tegenwoordig erg populair en dit komt doordat er meerdere voordelen aan verbonden zitten.

 

Houten eettafels zorgen namelijk voor een warme uitstraling in het interieur. Dit is iets waar veel mensen een voorkeur aan geven, zodat het ook echt gezellig is in het huis. Een houten eettafel is ook perfect om te gebruiken en kan niet snel beschadigd raken. Toch is het kopen van eettafels erg lastig en dit komt doordat je veel verschillende tafels hebt. Iedere tafel heeft zijn eigen voor- en nadelen, dit betekent dat je ze goed met elkaar moet vergelijken. Waar moet je op letten bij het vergelijken? In dit artikel vertellen we er alles over, zodat je een goede tafel kunt kopen.

Houtsoort

Bij je zoektocht naar de perfecte houten eettafel, is het erg belangrijk om naar het hout te kijken. Houten eettafels worden namelijk gemaakt van hout en er zijn veel verschillende houtsoorten. Zo kan een houten tafel gemaakt zijn van eikenhout, maar ook van teak hout. Iedere soort hout heeft zijn eigen kenmerken en dit betekent dat er verschillende voor- en nadelen aan verbonden zitten. Bij het vergelijken van de houten eettafels is het van groot belang om naar de houtsoort te kijken, dit is een van de belangrijkste keuzes die je moet maken. Gebruik je een eettafel intensief? Dan is het aan te raden om te kiezen voor teak, zodat de tafel ook een stuk sterker is.

Een bewerkte houten eettafel

Veel mensen kiezen voor een onbewerkte houten eettafel, maar dit is eigenlijk onverstandig. De mensen kiezen ervoor, omdat het vaak zorgt voor een warme uitstraling in het interieur. Toch is het niet handig en dit komt doordat er geen beschermende laklaag op zit. Deze laklaag is heel erg belangrijk voor het behouden van een optimale conditie. De laklaag kan namelijk voorkomen dat het tafelblad beschadigd raakt en dit is een groot voordeel. Het is daarom altijd verstandig om te kiezen voor bewerkt hout, dit vermindert ook het onderhoud van de tafel.

Het onderstel

Bij je zoektocht naar een houten eettafel, is het ook handig om goed te kijken naar het onderstel van de tafel. Het onderstel voegt namelijk ook veel toe aan een tafel, maar zorgt ook voor de stevigheid. Het is hierbij van groot belang om naar de vloer te kijken die je in het huis hebt liggen. Het onderstel moet namelijk perfect aansluiten op de vloer en hiervoor kun je ook advies vragen van een specialist, bijvoorbeeld van DroomHout.