Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Waarom een slotenmaker inschakelen?

Waarom een slotenmaker inschakelen? Er zijn verschillende redenen om een beroep te doen op hun diensten. Ze hebben namelijk heel veel expertise en kennis op het gebied van sloten. Ze weten als geen ander hoe sloten vervangen moeten worden en kunnen de sloten ook goed monteren. Ze geven daarbij ook advies over inbraakbeveiliging en dit is anno 2023 heel erg belangrijk. Een goede inbraakbeveiliging is tegenwoordig essentieel en dit komt doordat er ook veel meer inbraken zijn. Een inbreker kijkt altijd naar de zwakke punten van een woning en probeert via deze zwakke plekken binnen te komen. 

 

In veel gevallen zijn deze zwakke plekken de sloten van de voordeur. Veel mensen hebben namelijk verouderde sloten en deze kan een inbreker snel forceren. Dit betekent dat ze vaak binnen een paar seconden in je woning staan en dat is natuurlijk niet goed. Het is daarom altijd een goed idee om een slotenmaker in te schakelen, maar waarom? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Sloten met een hoge kwaliteit

Het is van belang dat je de oude sloten laat vervangen met kwalitatieve sloten. Kwalitatieve sloten zorgen namelijk voor meer weerstand tijdens een inbraakpoging. Ze hebben sloten met een hoge kwaliteit en deze hebben vaak ook een keurmerk. Dit keurmerk noemen we het SKG** of SKG*** keurmerk. Het keurmerk laat zien dat het slot een hoge kwaliteit heeft en hierdoor zorgt voor een betere inbraakbeveiliging. Dit slot kan echt het verschil maken en ervoor zorgen dat een inbreker niet inbreekt. Deze sloten zijn bijna altijd voorzien van een kerntrekbeveiliging, dit moet ervoor zorgen dat de inbreker het cilinder niet uit het slot kan trekken. Wil jij ook een SKG*** keurmerk slot? Doe dan direct een beroep op de diensten van een slotenmaker, deze kan het slot ook monteren. De slotenmaker geeft ook adviezen over welke sloten je het beste kunt aanschaffen.

Slotenmaker inschakelen voor spoedgevallen

Kun jij niet meer je woning inkomen? Is er net bij je ingebroken? Dan is het van belang om direct een beroep te doen op de diensten van een slotenmaker. Ze kunnen namelijk in spoedgevallen ingeschakeld worden en zijn er vaak binnen een paar minuten. Zo kunnen de specialisten ervoor zorgen dat jij naar binnen kunt en dat er nieuwe sloten op de deuren komen. Vooral naar een inbraak is het handig dat je tijdelijke sloten op de deur hebt zitten, zodat je ook echt een veilig gevoel hebt.

 

De meeste slotenmakers hebben een 24/7 spoedservice, maar dit is niet altijd het geval. Het is aan te raden om goed de verschillende met elkaar te vergelijken op het internet. Controleer de website van de slotenmaker, zodat je meer informatie kunt vinden over de diensten die ze aanbieden. Het is ook handig om te kijken of ze een spoedservice hebben. Je kunt het nummer van de slotenmaker opslaan in je mobieltje, zodat je ze in een noodsituatie altijd kunt bellen, ideaal toch?