Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Waarom de kantel garagedeur achterhaald is

Om garages mee af te sluiten werd vroeger vaak een kanteldeur gebruikt. Hij is goedkoop en makkelijk te installeren. Die deuren zijn niet geïsoleerd en hebben daarom geen positieve invloed op het energielabel van het huis. Tegenwoordig worden die deuren vervangen door een sectionale garagedeur. Wat is daar beter aan dan een kantel garagedeur? Dat lees je in deze blog.

Manier van openen

De kantelgaragedeur opent altijd naar buiten toe. Er moet dus ruimte voor de garagedeur zijn, om hem te openen. Het voordeel van een sectionale garagedeur is dat hij naar binnen rolt. De panelen van de garage schuiven als het ware naar het plafond toe. Je kan dus met je auto bijna tegen de garagedeur gaan aanstaan en hij kan nog steeds openen.

Isolatie van de sectionale garagedeur

De sectionale deur is goed geïsoleerd. Hij is afgesloten aan beide kanten en aan de onder en bovenkant met rubber. Het geluid dat de garagedeur produceert wordt daardoor gedempt en tocht en kou worden tegengehouden. Het klimaat in de garage blijft daardoor aangenamer, vooral in de winter is dat fijn mits de muren van de garage ook goed geïsoleerd zijn.

Anti inbraak

Sectionale garagedeuren zijn altijd elektrisch bedienbaar. Wanneer je voor een merk kiest met kwaliteit dan hebben de deuren een anti-optil mechanisme. Het woord zegt het eigenlijk al, maar wanneer de deur vergrendeld is kan hij dus niet zomaar worden opgetild. De beveiliging bij een kanteldeur is over het algemeen minder goed dan die van de sectionale deur.

Zijdelingse variant

Er is tegenwoordig ook een zijdelingse sectionale garagedeur te krijgen. Bij dit ontwerp kan de deur voor een deel geopend worden. Het openen kost daardoor minder tijd wanneer je alleen kleine objecten door de deur moet verplaatsen. Het nadeel van deze variant is dat er ruimte moet zijn aan de zijkant van de garage. Dat is toch wel vaak de plek waar het handig is om kleine spullen neer te zetten.

Dus ben je aan het kijken naar een garagedeur? Kies dan voor de scetionale garagedeur. Hij is duurder dan de kanteldeur maar je krijgt er veel meer voor terug. De sectionale is beter geïsoleerd, anti inbraak en makkelijker te openen.