Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Waarom kozijnen schilderen belangrijk is

Schilderen is belangrijk. Niet alleen om je huis er mooi uit te laten zien, maar ook om het te beschermen tegen weersinvloeden en andere schadelijke factoren. Een oude verflaag biedt niet de juiste bescherming meer en kan lekkage, houtrot en andere problemen tot gevolg hebben. Door de verflaag regelmatig te onderhouden worden herstelkosten voorkomen. In dit artikel vertellen we je meer over het belang van kozijnen schilderen. Wil je een schildersbedrijf inhuren? Neem dan contact op met de betrouwbare schilder.

Wat zijn kozijnen?

Kozijnen zijn het raamwerk dat de ruiten in je huis omringt. Het is belangrijk om ze goed te onderhouden, want als er problemen ontstaan met het kozijn, kan dit leiden tot ernstige schade aan je huis. Kozijnen schilderen is een goede manier om ze te beschermen en tegelijkertijd je huis een frisse look te geven. Een nieuwe verflaag zal beschadigingen voorkomen en het houtwerk beschermen tegen weersinvloeden.

Hoe vaak moet je kozijnen schilderen?

Dat hangt af van de materialen waarvan je kozijnen gemaakt zijn. Houten kozijnen moeten bijvoorbeeld vaker geschilderd worden dan kunststof kozijnen. In het algemeen geldt: hoe vaker je ze schildert, hoe langer ze meegaan. Een goede verflaag kan ervoor zorgen dat je kozijnen tot wel tien jaar meegaan.

Waar moet je op letten bij het schilderen van kozijnen?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het schilderen van kozijnen. Zo is het belangrijk om de juiste verf te gebruiken. Houten kozijnen moeten bijvoorbeeld behandeld worden met een speciale houtverf, terwijl kunststof kozijnen voorzien kunnen worden van een normale verflaag. Ook is het belangrijk om de kozijnen goed voor te bereiden voordat je aan het schilderen gaat. Dit houdt in dat je het kozijn schoonmaakt en eventuele beschadigingen herstelt. Als je klaar bent met schilderen, is het belangrijk om de verf goed te laten drogen voordat je de ruiten weer terugplaatst.

 

Gerelateerde artikelen

De zomer van 2021 wat doen we ermee?

Het onderhouden van een tuinhuis

COME FLYCARPETS WITH ME!