Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Welke soorten trapleuningen zijn er?

Eén van de belangrijkste onderdelen van een trap, is de leuning. Een stevige leuning zorgt voor veiligheid. Er zijn verschillende trapleuningen verkrijgbaar in de webshop van Houtcompleet. In deze blog lees je alles over verschillende soorten trapleuningen.

RVS trapleuning

Een RVS trapleuning is een moderne, strakke leuning, die in vrijwel elk huis past. Het is een leuning die hol is aan de binnenkant. Aan het begin en het einde van de leuning moet je nog een sluitstuk vastmaken. De leuning is in verschillende modellen beschikbaar. Zo heb je de keus uit een ronde of juist een meer hoekige leuning. Welke je ook kiest, je bent verzekerd van een stevige en veilige trapleuning.

Aluminium trapleuning

De aluminium trapleuning ziet er ongeveer hetzelfde uit als de RVS trapleuning. Toch zijn er enkele verschillen. De aluminium leuning is namelijk een stuk lichter dan die van RVS, waardoor deze ook aan minder sterke muren kan worden bevestigd. Maar maak je geen zorgen: het feit dat de leuning lichter is, wil niet zeggen dat deze minder veilig is. Bovendien is de aluminium trapleuning goedkoper.  

Trapleuning van hardhout

Ga je liever voor een houten trapleuning, dan is een leuning van hardhout een optie. Het voordeel is dat deze erg mooi en stijlvol is. Bovendien is dit type leuning enorm stevig. Echter is deze wel erg zwaar, waardoor deze niet aan elk type muur gemonteerd kan worden. Een zware leuning kan namelijk erg belastend zijn voor de muur. Als je er met je gewicht op steunt, zal deze al helemaal zwaar zijn. Dit type leuning is zowel in een ronde als in een hoekige vorm verkrijgbaar. Ook heb je de keuze uit verschillende kleuren. Zo is deze trapleuning (zwart) erg populair. Een zwarte trapleuning past perfect bij een industrieel interieur.

Grenen trapleuning

Als een trapleuning van hardhout niet mogelijk is in jouw huis, maar je wel graag een houten leuning wilt, kan een grenen trapleuning een optie zijn. Hoewel deze leuning ook zwaar is, is deze wel gemakkelijk te monteren. Bovendien kun je makkelijk over dit materiaal heen schilderen en is deze leuning relatief goedkoop. Er is echter wel een nadeel. Na een tijdje kan de leuning los komen te zitten. Dit is erg gevaarlijk.

 

https://houtcompleet.nl/