Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

3 ideeën voor het verwerken van led spots in je huis

Led verlichting wordt steeds populairder in Nederland. Iedereen heeft er in ieder geval over gehoord. Led spots is een soort led verlichting die verreweg het populairst is. Dit komt voornamelijk doordat het er erg modern uitziet. De meeste huishoudens in Nederland houden tegenwoordig van een moderne stijl. Hieronder kan je drie ideeën vinden om led spots te verwerken in jouw woning. 

 

Bepaal de functie

 

In de wereld van verlichting kunnen lampen gebruikt worden voor een bepaalde functie. Om die reden is het eerst van belang dat je bepaalt welke functie de led spot moet vervullen. Elke functie zorgt overigens voor een andere lichtopbrengst. Misschien vraag je je nu af welke soorten functies voor verlichting er bestaan. 

 

Je kan denken aan basisverlichting. Als je led spots wilt gebruiken als basisverlichting, zal je veel led spots moeten aanschaffen. Basisverlichting zorgt er namelijk voor dat de hele kamer wordt verlicht. Ben je op zoek naar meer sfeer in jouw woonkamer? Dan gebruik je de led spots als sfeerverlichting. Dit zal over het algemeen de meest gebruikte functie zijn voor led spots. 

 

Lichtplan maken

 

Ben je van plan om in elke kamer led spots te plaatsen? Dan is het misschien handig als je een lichtplan maakt. Een lichtplan is eigenlijk een plattegrond van jouw woning waarop je aangeeft waar je de led spots wil plaatsen. Dit zorgt voor een goed overzicht van alle verlichting die je in jouw woning zal hebben. 

 

In de keuken zal je vaak het keukeneiland willen verlichten. Zorg er in dat geval voor dat je de led spot gu10 boven het keukeneiland plaatst. Wil je de gang verlichten? Misschien is het dan leuk om de led spots te plaatsen aan de zijkanten op het plafond. Dit zorgt voor een leuk effect als je binnenkomt. Kies je voor led spots in de slaapkamer? Dan is het leuk om deze bij de kledingkast te plaatsen. Zo zie je meteen welke trui je uitzoekt als het verder donker is. 

 

Vergeet de kleur niet

 

Led spots kunnen allerlei kleuren hebben. Voordat je de led spots gaat verwerken in jouw interieur, is het van belang dat je de juiste kleur uitzoekt. De kleur van het licht wordt over het algemeen uitgedrukt in Kelvin. Hoe lager het aantal Kelvin is, hoe warmer de verlichting is. Dit betekent dat je het beste een laag aantal Kelvin kan aanschaffen voor thuis. Koel wit licht is meer bedoeld voor werkplekken. 

 

Je zou uiteraard er ook voor kunnen kiezen om led spots uit te zoeken die je kan dimmen. Hiermee kan je nog meer sfeer creëren in de woonkamer of slaapkamer. Wees vooral lekker creatief bij het maken van jouw keuzes.