Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Dit zijn de leukste steden in Antwerpen om te wonen

In Vlaanderen bevinden zich vijf provincies waarvan Antwerpen er één is. De provincie begrensd in het noorden aan het Nederlandse Brabant en Zeeland. Je hebt waarschijnlijk wel al een keer iets gehoord over Antwerpen aangezien er veel leuke en bruisende steden te vinden zijn. Maar er zijn natuurlijk ook andere opties. Hier zijn de leukste steden van Antwerpen. 

De stad Antwerpen

Natuurlijk moet deze lijst beginnen met de stad Antwerpen. Het is namelijk een van de populairste steden in België. De Meir is een grote winkelstraat in Antwerpen. Daar kun je allerlei internationale winkels vinden maar ook leuke bezienswaardigheden zoals de Vlaamse Opera. Verder vind je prachtige authentieke gebouwen in Antwerpen en leuke terrassen. Zoek je een woning in Antwerpen? Kijk dan eens naar het aanbod op

HeylenVastgoed.be.

Mechelen

Mechelen heeft een authentieke stadskern die heel veel katholieke bouwwerken en musea heeft. Antwerpen heeft een half miljoen inwoners terwijl Mechelen maar 100.000 inwoners heeft. De binnenstad zit vol met cafés. Als je in Mechelen bent dan moet je zeker langs de Sint-Romboutskathedraal. 

Lier

Dan heb je natuurlijk ook Lier. Deze stad ligt in het zuidoosten van Antwerpen en wordt ook wel de poort der Kempen genoemd. De stad is vooral bekend door de Grote Markt. Daar bevindt zich een 18e-eeuws stadhuis, een middeleeuws belfort en oude gildehuizen. Verder heb je ook nog de Zimmertoren en de Gevangenpoort. Kortom, als er een huis te koop in Lier is dan moet je daar zeker voor gaan.

Turnhout 

Als je meer van de kleine plaatsjes houdt dan in Turnhout is een zekere winnaar. Dit wordt ook wel de stad van Kempen genoemd. Je vindt hier het middeleeuwse kasteel van de hertogen van Brabant, het stadhuis van Turnhout en het station Turnhout. 

Mol 

Mol staat vooral bekend door het monument ter nagedachtenis van slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast is het Provinciaal Domein het Zilvermeers, een recreatiedomein, ook een toeristische attractie.