Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Houtkachel kopen? Let op deze punten!

Houtkachels worden steeds vaker in huizen gebruikt om een bepaalde ruimtes te voorzien van warmte. Daarnaast brengt het plaatsen van een houtkachel net zo’n een knusse sfeer als een open haard met zich mee. Wil jij nou ook een verwarmende houtkachel kopen, om een comfortabele sfeer in huis te brengen? Dan lees je hier welke punten je niet over het hoofd moet zien.

Ga niet te groot en ga niet te klein

Voordat je op zoek gaat naar een houtkachel moet je voor jezelf eerst vaststellen waar je de houtkachel wilt gaan plaatsen en hoeveel ruimte hiervoor beschikbaar is. Uiteraard wil je ook dat de houtkachel mooi oogt tussen het interieur in de ruimte en genoeg warmte afgeeft. Het is dus belangrijk dat je voor een houtkachel kiest van een redelijk formaat dat perfect in jouw gewenste ruimte past.

Een afvoerkanaal is essentieel

Wanneer je gebruik maakt van een houtkachel is het vanzelfsprekend dat je ook te maken krijgt met verbrandingsluchten. Je wilt niet dat deze in je huis blijven rondhangen en moeten daarom worden afgevoerd via een rookkanaal of schoorsteen. Het is mogelijk dat je eventuele aanpassingen moet laten aanbrengen om een afvoerkanaal aan te laten leggen. Daarnaast heeft dit ook invloed op wat voor soort houtkachels je kan plaatsen in jouw huis.

Kies het juiste vermogen

Een veelgemaakte fout bij het kopen van een houtkachel, is dat mensen voor een houtkachel met een te hoog vermogen kiezen. Wanneer je namelijk kiest voor een houtkachel met een te hoog vermogen, loop je het risico dat er te veel warmte wordt afgegeven en schadelijke verbrandingsluchten vrij komen. Ga dus niet voor een houtkachel met een hoog vermogen, maar ga voor een wat lager vermogen.

Oriënteer je gerust online

Neem vooral je tijd wanneer je op zoek bent naar een houtkachel voor in je huis. Wanneer je van plan bent om een houtkachel voor in huis te kopen, wil natuurlijk meteen de juiste keuze maken. Op webshops zoals Woodburner.nl kan je een geschikte houtkachel kopen, in een model naar jouw keuze. Bovendien is deze online kachelwinkel erg goedkoop!