Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Dit zijn de woontrends van 2022

Het jaar is inmiddels alweer twee maanden onderweg. Dit betekent over het algemeen dat de trends voor een jaar zich al wel gevormd hebben. Dit is dan ook zeker het geval als het gaat om de woontrends van 2022. Ben jij benieuwd wat de woontrends zijn en hoe jij deze in je eigen woning kunt toepassen? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je namelijk alles over deze woontrends en hoe jij deze in je woning kunt toepassen.

Hout

Waar we tot enkele jaren geleden volledig overgestapt waren op moderne materialen, zijn de natuurlijke materialen tegenwoordig weer helemaal terug van weggeweest. Hout geeft een rustieken en unieke uitstraling en men is hier weer opnieuw verliefd op geworden. Een groot voordeel van hout is dat het eigenlijk overal mooi mee staat en daarnaast ook overal te monteren is. Heb je bijvoorbeeld niet zoveel ruimte in je woonkamer? Dan kun je er ongetwijfeld nog wel een houten wandplank kwijt. Deze kun je op iedere plek en op iedere hoogte in de woonkamer ophangen. De plank geeft niet alleen een mooie en natuurlijke uitstraling, maar is ook nog eens heel functioneel. Het is in principe een extra plek om spullen op te neer te zetten in je woonkamer! Mocht je nu in huis echt geen ruimte meer hebben, dan kun je er ook voor kiezen om op je balkon een houten balkonbar te plaatsen.

Persoonlijk interieur

De mens streeft altijd naar authenticiteit. Dit geldt voor onze eigen uitstraling, maar ook zeker voor de inrichting van onze woningen. Hoe unieker het interieur, hoe tevredener we hier dan ook over zullen zijn. Dit komt omdat een authentiek interieur je het gevoel geeft dat je zelf meer hebt bijgedragen aan het ontwerp ervan. De woning zal meer als jouw eigen woning voelen dan wanneer je een saaie en veelvoorkomende inrichting hebt. Een mooie manier om jouw woning authentiek te maken is door gebruik te maken van persoonlijke stukken interieur. Denk hierbij aan fotolijstjes met foto’s van naasten en dierbaren of bijvoorbeeld een stuk fotobehang. Je kunt van deze stukken interieur volledig zelf bepalen hoe ze eruit zien. Hierdoor zal jij waarschijnlijk de enige op deze wereld zijn die dat specifieke stuk interieur in huis heeft. Authentieker wordt het niet!