Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Een vloer van PVC of laminaat?

Het kan voorkomen dat je besluit een nieuwe vloer nodig te hebben. Dit kan zowel in een nieuwbouwwoning, in je huidige woning of een woning waar je van plan bent in te trekken. Een nieuwe vloer geeft een woning het gevoel dat deze van jou is, omdat je de basis van het leefgedeelte hebt kunnen bepalen. Er zijn tegenwoordig tal van opties als het gaat om vloeren. De populairste opties die de markt te bieden heeft zijn de laminaatvloer en de PVC-vloer. Deze opties zijn het populairst om enkele gemeenschappelijke delers van de twee vloeren. Doordat de vloeren beiden gemaakt zijn van niet-natuurlijke materialen vereisen de vloeren beiden nagenoeg geen onderhoud. Daarnaast gaan de vloeren door de niet-natuurlijke structuur van de vloer enorm lang mee. Je hoeft je bij laminaatvloeren en PVC-vloeren dus geen zorgen te maken om de levensduur. De vloeren gaan net zo lang mee als jij dat wilt. Omdat de vloeren ten opzichte van elkaar wel enkele voor en nadelen hebben, hebben we deze voor je op een rijtje gezet.

PVC-vloer

De PVC-vloer is de modernste vloer die je kunt verkrijgen. De manier van produceren die gebruikt wordt om PVC te maken bestaat nog relatief kort en daarom is de PVC-vloer ook nog niet heel lang verkrijgbaar. De PVC-vloer is echter in korte tijd de Nederlandse markt aan het overnemen doordat de vloer het beste van laminaat en hout combineert. De manier van plastic verwerking die plaatsvindt in het maken van PVC ziet er stukken natuurlijker uit dan in laminaat. Hierdoor is PVC vaak niet van echt hout te onderscheiden. Een mooi voorbeeld hierin is het Floorify PVC. De productiewijze van Floorify heeft ervoor gezorgd dat de vloer dusdanig erg op hout lijkt, dat zelfs de hout liefhebber soms niet door zal hebben dat het geen hout is! Ook is het mogelijk om onder een PVC-vloer vloerverwarming te plaatsen. Dit is bijvoorbeeld niet mogelijk onder een laminaatvloer.

Laminaatvloer

De laminaatvloer bestaan inmiddels al enkele decennia en begint een beetje aan populariteit te verliezen door de komst van de PVC-vloer. Ondanks het feit dat de laminaatvloer aan populariteit verliest, is de laminaatvloer altijd nog een goede optie! Doordat laminaat al zo lang bestaat zijn de productiekosten van het materiaal enorm gedaald. Hierdoor kun je voor heel weinig geld al een prachtige laminaatvloer in huis hebben. Een voorbeeld van een prachtige optie is Meister Laminaat. De laminaatvloeren van Meister laminaat zijn betaalbaar, gaan oneindig mee en zullen prachtig staan in jouw woning!

Gerelateerde artikelen

Bespaartips op een verhuizing

Tapijt verwijderen uit woning

Welke soorten sloten zijn er?