Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Hoe breng je kleur in het interieur?

Soms kun je na jaren genoten te hebben van hetzelfde interieur, erachter komen dat het interieur toch enigszins saai is en dat er eigenlijk wel wat kleur ontbreekt. Bij sommige interieurstijlen is dit namelijk een risico, zoals interieurstijlen waar vooral enkele basiskleuren van toepassing zijn. Deze basiskleuren overheersen en maken het interieur minder spannend. In een dergelijk interieur hoef je helemaal geen drastische maatregelen te treffen om kleur in het interieur terug te brengen. Dit kan soms al met enkele subtiele wijzigingen.

De snelste methode: kussentjes

Het toepassen van gekleurde kussentjes in het interieur is de snelste methode om meer kleur in het interieur te krijgen. Met een hele rij kussentjes op de bank of enkele kussentjes in de stoel ziet het interieur er al direct veel fleuriger uit. En het voordeel is dat je kussens gemakkelijk weer weg kunt halen als je toch weer behoefte hebt aan minder kleur. Tevens kun je de kleuren aanpassen aan het seizoen door voor seizoenskleuren te kiezen voor je kussentjes. Kussens zijn dus een flexibele manier voor een meer gekleurd interieur.

Een kleurig tapijt

Er zijn weinig objecten in het interieur die zo van invloed zijn op de uitstraling als de vloer. Heb je een eentonig interieur? Bekijk dan eens je vloer. Is je vloer in dezelfde eentonige kleur als de rest van je interieur? Dan wordt het tijd om de vloer aan te pakken. Dit kan uiteraard door het vervangen van je gehele vloer, maar dit vergt een behoorlijke investering. Heb je een gladde vloer, dan kun je de saaiheid heel gemakkelijk doorbreken met een vloerkleed in een contrasterende kleur. Een houten vloer kun je bij de volgende onderhoudsbeurt in een andere kleur brengen door voor een andere kleur lak te kiezen.

Opvallende verlichting

Het kan ook zijn dat een eentonig interieur je juist opvalt omdat er onvoldoende interessante objecten in het interieur aanwezig zijn. Juist met goede lampen kun je dit doorbreken. Zorg dat een lamp de blikvanger in het interieur wordt, zoals sfeer hanglampen met kaarsen. Een dergelijke lamp zal je niet snel over het hoofd kunnen zien en een mooie lamp is weer op een heel andere manier zeer kleurrijk.

Kunst met veel kleur

Kunst geeft altijd het nodige karakter aan het interieur. Dan maakt het niet eens uit of het om schilderijen gaat of beeldhouwwerken. Heb je een saaie wand in één kleur? Hang hier een prachtig schilderij aan met heel veel kleur. De wand krijgt ineens een geheel andere aanblik. Kunst klinkt altijd duur, maar kleurrijke kunst is ook goedkoop aan te schaffen. Ben je zelf creatief? Maak dan je eigen kleurrijke kunst.