Het Thuisgevoel
Image default
Cadeau

Waar moet je op letten als je een baby armbandje koopt?

Wie op zoek gaat naar een origineel kraamcadeau en iets blijvends op het oog heeft, zoekt vaak in de hoe van zilveren baby spulletjes. Dat kan van alles zijn: van tandendoosje tot rammelaar en van zilveren spaarpot tot baby armbandje.

Van dat laatste is nogal wat keuze. Er zijn tegenwoordig verschillende sieradenmerken die ook armbandjes maken voor de allerkleinsten. Maar is dat wel veilig en waar moet je op letten? Hieronder vind je een overzicht van punten waar je op moet letten als je zo’n sieraad wil aanschaffen.

Materiaal: goud of zilver

Omdat het huidje van kleine baby’s nog heel teer is, doe je er goed aan om alleen voor een echt edelmetaal te kiezen. Dat houd in dat je alleen echt goud of  – wat voordeliger – echt zilver kiest. Dat is anti allergeen en dan weet je zeker dat ze geen uitslag krijgen. Een ander voordeel van kiezen voor ‘echt’ is dat zo’n aankoop ook echt een leven lang meegaat. Je hoeft niet bang te zijn dat de schakeltjes en kraaltjes op den duur gaan verkleuren en lelijk worden. Het is een cadeau voor nu, maar ook voor later.

Sterk gemaakt

Sieraden voor baby’s moeten altijd onder toezicht gedragen worden. Het is geen speelgoed en je moet er dus op letten wat ze ermee doen. Lees dan ook bij de verschillende merken van welke materialen de armbanden zijn gemaakt. Is het op elastiek geregen? Dan zeker niet doen, dat kan makkelijk kapot en afgedaan worden zelfs door de kleinste baby’s. Staaldraad is een veel betere en sterkere keuze. Tenslotte worden parelarmbandjes ook nog wel eens op zijdedraad geknoopt, maar dat is weer minder bestendig tegen vocht.

Wat kocht zoiets?

Wat heb je over voor een bijzonder kraamcadeautje? Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Maar een armbandje voor een baby hoeft ook geen honderden euro’s te kosten. Bij een juwelier kan je al een naamplaat armbandje voor een paar tientjes aanschaffen. Wil je iets luxer gaan, dan kan je kiezen voor een speciaal kindersieradenmerk zoals LOVY. Daar beginnen de prijzen bij 27 euro en die lopen op tot een euro of 50 als je ook een zilveren naambedel eraan wil hebben.

Hier koop je het

Online kan je een heleboel aanbieders vinden, maar je kan bijvoorbeeld ook terecht bij juweliersketens of de wat luxere warenhuizen zoals De Bijenkorf. Lees goed de reviews van de webshops en kijk wat de ervaringen van andere klanten zijn. Daar krijg je meestal wel een goed beeld bij. Ook is het goed om te kijken of ze op social media zitten en bijvoorbeeld regelmatig op Instagram posten en ook getagd worden door klanten. Dat doen ze alleen als ze heel tevreden zijn en misschien kom je ook nog op leuke ideeen.

Bewaren voor later

Omdat je zo’n cadeautje echt geeft als aandenken is het fijn als er een mooie verpakking omheen zit. Daar kunnen de ouders het bandje in bewaren voor later. En als je een mooie persoonlijke boodschap op een kaartje schrijft, kunnen ze dat erbij bewaren. Misschien met een klein gedichtje erop en de datum wanneer je het gaf. En natuurlijk je naam erbij. Want dan kan de kleine meid later altijd zeggen, van die oom of tante kreeg ik dit prachtige baby armbandje.