Het Thuisgevoel
Image default
Cadeau

De eerste kinderfiets?

Nederland staat bekend als het land waarin we alles op de fiets doen. Maar wat is nu de perfecte leeftijd om de eerste kinderfiets te kopen? En waar let je op bij het kopen van de eerste kinderfiets?

Kinderfiets vanaf 2 jaar

Voor de meeste kinderen wordt als meetmaat genomen dat het tijd is voor een kinderfiets als ze een loopfiets of driewieler ontgroeien. De perfecte leeftijd voor een kinderfiets is vanaf 2 jaar. Aan het begin van het derde levensjaar lopen kinderen net stabiel. Hierbij wordt er dan vaak nog gebruik gemaakt van een loopfiets of een driewieler. De kinderfiets komt vaak halverwege het derde levensjaar naar voren. Zo zijn er verschillende soorten fietsen, fiets meisje 2 jaar of fiets jongen 2 jaar.

Waar op letten?

Om je kind te leren fietsen is het heel belangrijk dat de fiets de goede maat heeft. Bij een te hoge fiets wordt het voor het kind lastiger om goed te leren fietsen. Dit is dan ook een fout wat de meeste mensen maken, ze kopen een fiets op de groei. Dat kan, als deze op het moment van kopen ook gebruikt kan worden. Hierbij is het belangrijk om naar een aantal aspecten te kijken bij het kopen van een fiets

  • Trappers: fietsen gebeurd door gebruik te maken van de trappers, hierbij is het belangrijk dat het kind wel goed bij de trappers kan.
  • Benen: Bij het fietsen moeten de benen niet te gebogen zijn en niet te gestrekt. Dit is misschien wel de lastigste om naar te kijken bij het kopen van een fiets.
  • Grond: Bij een goede maat fiets kun je de grond raken zonder problemen. Je moet goed je voeten aan de grond krijgen.

Hopelijk heb je iets aan deze informatie bij de zoektocht naar je kinderfiets! Heel veel succes met je verdere zoektocht!

https://fietsie.nl/loopfiets-2-jaar/