Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Tapijt verwijderen uit woning

Het verwijderen van tapijt uit een woning is een intensieve klus. Al helemaal wanneer je die taak zelf op je neemt. We hebben een paar tips op een rijtje gezet hiervoor. Tapijt verwijderen doe je zo!

Voordat je begint

Het is altijd moeilijk om van te voren in te schatten wat je aan kunt treffen tijdens het verwijderen van een tapijt. Zo is het tapijt mogelijk volledig vastgelijmd. Het hebben van juiste gereedschap en vakkennis is dan erg belangrijk. Maak daarom eerst een plan van aanpak.

 

In de meeste gevallen is het te adviseren om een expert in te schakelen voor het verwijderen van tapijten. Want je vloer wordt dan meteen weer klaargestoomd voor de volgende vloer.

 

Wat voor een soort tapijt ga je verwijderen

Er zijn verschillende soorten manieren waarop een tapijt is vastgezet. Zo kan er lijm gebruikt zijn, sterke nieten, speciale lijm voor op de trap en tapijttegels. Dit heeft impact op de manier waarop je het tapijt moet verwijderen. Ook de plek waar het is geplaatst kan dus van invloed zijn.

Om tapijt te verwijderen heb je een aantal zaken nodig:

  • mondkapjes

  • veiligheidskleding, -bril en professionele handschoenen

  • Tapijtstrippers

  • afbijtmiddel

  • vlijmscherpe stanleymessen

Tapijt verwijderen is meer dan een heftige klus. Na het verwijderen moet de vloer glad gemaakt worden. Waarna het pas bezemschoon opgeleverd kan worden. De ondervloer moet vervolgens klaargemaakt worden voor een nieuwe. Onderschat de tijd daarom niet die er in gestoken moet worden. Zonder het juiste gereedschap kan deze klus langer duren of zelfs onmogelijk zijn. Voor meer professionele tips bij een huis ontruimen of verbouwen kun je een kijkje nemen bij woningontruiming service.