Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Wat te doen bij een daklekkage in Arnhem?

Het is natuurlijk erg vervelend om last te hebben van een daklekkage Arnhem. Hier lees je wat je kunt doen om daklekkage te voorkomen en wat je het beste kunt doen als je onverhoopt toch last krijgt van een lekkend dak. 

Hoe herken je een lekkend dak?

In sommige gevallen is het al snel duidelijk als je last hebt van een lekkend dak. Op het moment dat er tijdens of na een flinke regenbui water door het plafond naar beneden druppelt kun je er niet meer omheen. Toch hoef je het niet zover te laten komen, als je weer waar je een lekkend dak in een vroeg stadium kunt herkennen voorkom je veel onnodige schade. De eerste indicator van een lekkend dak zijn vochtplekken op het plafond. Met name als je een zonder hebt is het belangrijk om goed in de gaten te houden of er geen vochtplekken op het plafond zitten. De tweede belangrijke indicator van een lekkend dak is loslatend behang. Je muren zullen al het overtollige vocht zoveel mogelijk absorberen, op het moment dat er teveel vocht in je woning aanwezig is zal je behang los gaan laten. Als je zelfs al last hebt van schimmel in je woning is dit een teken dat je dak al voor langere periode lekt. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je bij een daklekkage in Arnhem snel een professioneel bedrijf inschakelt.

Doe een beroep op je verzekering

Als je last hebt van een daklekkage is het belangrijk om te controleren waar je allemaal voor verzekerd bent. Het reparen van de lekkage is namelijk vrij kostbaar, een vergoeding vanuit je verzekering is dan ook mooi meegenomen. Je brandverzekering is aansprakelijk voor waterschade van een lekkend dak. De kosten voor het repareren van je dak zal je helaas wel zelf moeten betalen, je verzekering vergoed echt alleen de schade die is veroorzaakt door de lekkage. Verder kan je verzekeraar een aantal eisen stellen, zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je je dak regelmatig moet onderhouden om recht te hebben op een vergoeding van je schade. Bel daarom zo snel mogelijk een dakdekker bij schade aan je dak.