Het Thuisgevoel
Image default
Zakelijk

Ondersteuning bij financieel management

De parttime CFO’s van CFO Capabel ondersteunen bij het financieel gezond en toekomstbestendig maken van bedrijf of publieke organisatie. Dit doen ze met financieel management en advies. Met het op praktische en concrete wijze ondernemers en organisaties in de publieke sector helpen. Hulp bij het maken van de juiste strategische keuzes en het op orde krijgen van financiële organisatie.

Financieel management voor bedrijven

Een paar voorbeelden van de vele en vaak complexe vragen waar een ondernemer dagelijks tegenaan loopt:

 • Hoe kan het bedrijf verder groeien?
 • Hoe te zorg voor een optimale financieringsstructuur en efficiënt ingerichte processen?
 • Hoe ervoor zorgen dat er voldoende financiële ruimte is én houdt om te ondernemen?

Met de ondersteuning van CFO Capabel wordt een bedrijf financieel gezond en toekomstbestendig:

 • Door inzicht in de winstgevendheid van producten of diensten.
 • Door het maken van de juiste strategische keuzes.
 • Door het op orde brengen van de financiële organisatie.

Financieel management voor de publieke sector

In de publieke sector zijn er twee trends die nopen tot slimmer en efficiënter werken. De eerste trend is meer en betere dienstverlening voor een groter aantal mensen, maar met minder geld. Het tweede is dat de cliënt steeds meer inspraak krijgt. CFO Capabel helpt om inzicht krijgen in de impact van deze trends op de organisatie, om strategische keuzes te maken en om de financiële organisatie op orde krijgen.

Diensten

In het kort de diensten van CFO Capabel:

 • Parttime CFO

Al vanaf één dag per week helpt de parttime CFO van CFO Capabel om inzicht te krijgen in de financial operation en geeft strategisch advies over duurzame verbeteringen. Bovendien begeleidt hij of zij voor een langere periode bij de implementatie.

 • Interim CFO

Interim managers zijn een uitkomst als er ondersteuning nodig is voor operations een beperkte periode. Bijvoorbeeld voor hulp bij het doorvoeren van strategische veranderingen of om iemand op een kritieke managementpositie snel te vervangen.

 • Werving & selectie

CFO Capabel helpt graag bij het invullen van financiële vacatures. Met de ervaring om te weten welke achtergrond en competenties belangrijk zijn voor een succesvolle werving en selectie.

 • Managementadvies

De ervaren financieel managers van CFO Capabel helpen graag bij het nemen van de juiste financiële beslissingen. Met een gedegen en pragmatische analyse van het vraagstuk en een concreet financieel managementadvies waarbij de opties helder zijn uitgewerkt.

 • Business coaching

De business coaches van CFO Capabel zijn zelf jarenlang CFO geweest, zij coachen als geen ander op leiderschap én vakinhoud. De ‘oogst’ van elke coachingssessie is direct in de dagelijkse praktijk toe te passen.