Het Thuisgevoel
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een lichtplan voor de woonkamer is onmisbaar voor de juist sfeer

Bij de bouw van onze nieuwe woning hebben we al vrij vroeg in het hele traject een lichtplan voor de woonkamer, keuken en slaapkamers laten maken. Maar het belangrijkste lichtplan was toch wel het lichtplan voor de woonkamer. In een woonkamer heb je immers elke dag te maken met diverse functionaliteiten. Je hebt rekening te houden met de wensen en eisen van alle bewoners. Ouders én kinderen. Ook moet een lichtplan voor de woonkamer wat ons betreft rekening houden met de zonsopkomst en zonsondergang. Met name in de herfst en winter is dat van belang. Als de dagen beginnen te korten en de avonden eerder beginnen en langer duren. Een lichtplan voor de woonkamer is dan zeker geen overbodige luxe.

Een goed lichtplan voor de woonkamer houdt rekening met leefomstandigheden

Een goed lichtplan voor de woonkamer houdt rekening met de gezelligheid in de avonduren en tegelijkertijd moet je de mogelijkheid om het licht aan te knippen om bijvoorbeeld te kunnen studeren in de studiehoek of lekker wegduiken in de bank met een goed boek en een kopje thee.

Het lichtplan voor de woonkamer dat wij hebben laten maken door Jaco van Lichtkunde Advies in Lunteren (vlak bij Ede) heeft echt vruchten afgeworpen. Het is ongelooflijk hoe hij ons van advies heeft voorzien, nog voor er maar één steen van ons nieuwe huis gemetseld was. Hij heeft ons in zijn visie meegenomen aan de hand van onze bouwtekeningen. We zagen het al helemaal voor ons hoe het zou worden. Bij het inrichten van je nieuwe huis denk je in principe direct aan de kleur van de verf, of je wel of geen behangetje wilt. Je gaat op zoek naar vloeren en wellicht nieuwe meubels. Een lichtplan laten maken is niet het eerste wat bij je boven komt als je op het punt staat de schop in de grond te steken voor de bouw van je nieuwe huis. Daarom ben ik erg blij dat ik al surfend op het internet ruimschoots voor de bouw van ons nieuwe huis, op de website van lichtplan bij Lichtkunde terecht kwam.

Een lichtplan voor de woonkamer een perfecte toevoeging

Het lichtplan voor de woonkamer is voor ons echt van toegevoegde waarde. We zijn erg blij dat we dit niet over het hoofd hebben gezien. Omdat het lichtplan voor onze woonkamer de juiste sfeer en uitstraling heeft weten te bereiken waar wij naar op zoek waren.

Wil jij ook optimaal genieten van je huis? Denk dan zeker aan een goed lichtplan voor je woonkamer. Maak samen met Lichtkunde-advies.nl een slim en goed doordacht lichtplan!