Het Thuisgevoel
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een werkplek huren is een rage

Een werkplek huren heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een ware rage. Er zijn zelfs veelzijdige en flexibele huurtermijnen mogelijk. Bedrijven, variërend van een starterg tot meer gevestigde MKB-bedrijven, plukken graag de vruchten die een flexibele werkplek huren op meerdere fronten kan opleveren. Zelfs grote verhuurders, die vooral bekend staan om hun portefeuille met “traditionele” kantoorruimtes, hebben nog niet zo lang geleden zelf coworking- en flexibele werkplekprojecten gelanceerd als reactie op deze verschuiving in de echte vastgoedmarkt. Wat is precies “flexibele kantoorruimte” en wat zijn de belangrijkste voordelen van deze relatief nieuwe categorie op het gebied van werkruimte?

Werkplek huren staat voor gemak

Een veelzijdige flexibele werkplek huren staat bedrijven toe om makkelijker en sneller meer of minder kantoorruimte te huren wanneer ze respectievelijk opschalen of inkrimpen.

Simpel gezegd kun je mogelijk gebruik maken van alle toegankelijke werkplek voorzieningen tegen een meerprijs op een ‘per persoon’ basis. De kosten van een werkplek met diensten zouden ruwweg 40 tot 50 procent van de prijs van het regelen en bemannen van een vergelijkbaar conventioneel kantoor bedragen. Een uitgeruste werkplek is zo’n prachtige flexibele keuze; je kunt het huren als je op zoek bent naar een tijdelijke werkplek tegen een minimale prijs.

Hoewel er verschillende voordelen zijn aan het werken vanuit je eigen huis, vinden veel mensen het toch lastig dat ze de inspiratie en de verbondenheid missen die een conventioneel kantoor geeft. Gemeubileerde werkplekken helpen je uit deze situatie te komen door je in een groep zakenmensen te plaatsen, en een professioneel aanspreekpunt te bieden. Talloze bedrijven genieten dus reeds van het goede van het krijgen van een deskundige/onderneming handvat met een uitgerust kantoor.

De voordelen van het huren van kantoorruimte per dag

Vergeet werken in coffeeshops. Voor de ultieme last-minute flexibiliteit huur je kantoorruimte per dag. De manier waarop we werken is aan het veranderen. Zelfs voordat de wereldwijde pandemie het idee van ’s ochtends pendelen en persoonlijke vergaderingen op zijn kop zette, waren werknemers al minder gebonden aan de traditionele kantoorruimte. De trend om op afstand te werken – of overal waar een laptop aangesloten kan worden – is al jaren aan het toenemen. COVID-19 heeft die trend natuurlijk versneld, maar hij was al goed op gang.

Nu bedrijven van omvang en vorm veranderen, bieden coworkingruimten de mogelijkheid om teams te decentraliseren, gemakkelijker op- en af te schalen en minder te reizen doordat medewerkers kunnen werken vanuit een bureau dichter bij hun huis. Flexibele, kortlopende huurcontracten zijn een manier voor starters en freelancers om door een onzeker bedrijfslandschap te navigeren zonder de rompslomp van een traditioneel huurcontract, terwijl ze toch kunnen profiteren van de voordelen en voorzieningen van een volledig uitgeruste kantoorruimte.

Maar nu is er een nog flexibeler aanbod in de maak. Door kantoorruimte per dag te huren, kan iedereen een kantoorruimte per dag boeken, zonder verplichtingen en op korte termijn. Of je nu een regelmatige zakenreiziger bent, een freelancer die een professionele ruimte nodig heeft om klanten te ontmoeten, of je gewoon een pauze nodig hebt van de vele afleidingen van thuiswerken, een kantoor huren per dag stelt je in staat om productief te blijven, ongeacht de omstandigheden.

Voordelen van het huren van een werkplek op afroep

Er zijn tal van redenen waarom het huren van een coworking ruimte op aanvraag zinvoller kan zijn dan een traditionele huur. Misschien heb je vanuit je eigen woonkamer gewerkt en heb je een ruimte nodig weg van huis om een gezonde balans tussen werk en privé te herstellen. Of misschien maak je een ongeplande zakenreis en heb je een bureau nodig met een betrouwbare Wi-Fi-verbinding en de faciliteiten die je nodig hebt om op de hoogte te blijven.

Betaalbaarheid

Omdat je vaak alleen betaalt voor wat je gebruikt, is het huren van een kantoorruimte per dag de meest betaalbare manier om een korte termijn werkruimte te boeken in een tijdsbestek dat past bij jouw behoeften en jouw budget. Of je nu een freelancer bent die op zoek is naar een inloop coworking ruimte, of een groot bedrijf dat op zoek is naar een tijdelijk kantoor voor teams op afstand. Je kunt de gebruikelijke maandelijkse verplichtingen vermijden en in plaats daarvan een eenvoudige, vaste vergoeding betalen. Je hoeft niet te betalen voor extra kosten zoals beveiliging, onderhoud en kantoorbenodigdheden.