Het Thuisgevoel
Image default
Zakelijke dienstverlening

Woont u in Utrecht en bent u op zoek naar een internationaal verhuisbedrijf?

Bent u op zoek naar een internationaal verhuisbedrijf dat u van Utrecht naar waar ook ter wereld verhuist? Dan bent u bij Waaijenberg aan het juiste adres. Wat u moet overwegen, welke service u kunt verwachten van dit internationaal opererende verhuisbedrijf en welke kosten u moet betalen, kunt u allemaal geheel vrijblijvend opvragen. Ook op hun website treft u al heel veel informatie aan. 

Vanuit Utrecht met hulp van een verhuisbedrijf internationaal verhuizen

Elk jaar besluiten mensen woonachtig in Utrecht om hun vaderland te verlaten en met hulp van een verhuisbedrijf naar het buitenland te emigreren. De redenen voor internationale verhuizingen zijn talrijk en gevarieerd. Sommige mensen zien bijvoorbeeld geen toekomst voor zichzelf in Nederland, anderen proberen te ontsnappen aan het veranderlijke weer. Anderen zijn op zoek naar nieuwe uitdagingen of willen meer leren over vreemde culturen dan op vakantie mogelijk is. Een verhuizing naar het buitenland is daarom een grote stap die een uitgebreide, vroegtijdige planning en een uitgekiend beheer vereist. De organisatie is ook veel uitgebreider dan voor binnenlandse verhuizingen. Daarom is het belangrijk om gedetailleerde informatie te hebben over het land van bestemming, de inreis- en invoervoorschriften en om de hulp in te schakelen van een internationaal verhuisbedrijf als Waaijenberg.

Internationale verhuizing: welke voorbereidingen zijn nodig?

Of u nu binnen Europa verhuist of een overzeese verhuizing plant, internationale verhuizingen zijn altijd een grote uitdaging. Onder andere de volgende taken komen aan bod:

  • Omgaan met de autoriteiten;

  • Opzeggen huur huidige huis/appartement;

  • Verkopen huidige huis/appartement;

  • Meubilair en huishoudelijke artikelen verpakken en/of opslaan;

  • Controleren geldigheid van de identiteitskaart/paspoort;

  • Aanvragen verblijfsvergunning (EU-landen) of een visum en een werkvergunning (niet-EU-landen);

  • Controle verzekeringscontracten op geldigheid in het buitenland;

  • Annuleren verzekering van uw huidige huis;

  • Afspraak met huisarts en dierenarts;

  • Vertalen documenten zoals geboorte- en huwelijksakten en notarieel bekrachtigen.

 

Bewuste selectie van verhuisgoederen bespaart verhuiskosten

Het komt erop neer dat veel emigranten de internationale verhuizing naar hun nieuwe thuis onderschatten. In de loop der jaren hebben de meesten van hen meubilair en huishoudelijke artikelen verzameld die vaak niet de moeite waard zijn om mee te nemen vanwege de hoge verhuiskosten. Het is daarom raadzaam om tijdig uit te zoeken wat bijvoorbeeld meubels en keukenapparatuur op uw bestemming gaan kosten en te beslissen wat u wel en niet kunt missen.