Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Art deco, een internationale totaalstijl

De art deco stijl komt tot uiting in verschillende vormen. In het bijzonder tussen het jaar 1920 en 1939 was art deco een razend populaire stijlbeweging. Deze heeft vooral in die tijd dan ook haar weerslag gehad op zowel de decoratieve als de toegepaste kunst. De art deco stijl is dan ook niet alleen terug te vinden in de architectuur, maar ook in grafisch-, industrieel- en interieurontwerp. Bent u ook iemand die interesse heeft in de art deco stijl en wilt u er graag meer over te weten komen? Dan bent u daarvoor hier op deze pagina aan het juiste adres!

             De kenmerkende eigenschappen van art deco

In de praktijk is het zo dat art deco in het bijzonder wordt gekenmerkt door het gebruik van rijke kleuren. Dit geldt eveneens voor geometrische figuren, zigzaglijnen en gestileerde vormen. Op dit vlak vormt ze een duidelijk contrast met de art nouveau stijl. Deze wordt immers op haar beurt gekenmerkt door een uitbundig gebruik van golvende lijnen en asymmetrie. Een andere eveneens niet onbelangrijke eigenschap van art deco is het omarmen van de technologie. Ook op dit vlak is het verschil tussen beide stijlen overduidelijk aanwezig.

             Art-decostijl integreren in uw interieur

Als liefhebber van de art deco spreekt het voor zich dat u op zoek zult willen gaan naar verschillende manieren om deze stijl in uw interieur te integreren. Dit hoeft eigenlijk geen probleem te zijn, integendeel. Het is dan ook op tal van verschillende manieren mogelijk om een jazzy look te geven aan het interieur van uw woning. Het toevoegen van enkele concrete accessoires kan hiervoor zelfs reeds volstaan. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat u de plank ook volledig mis kunt slaan. Dit geldt met name voor het gebruik van foutieve kleuren.

 

Art deco design kenmerkt zich in eerste instantie door het gebruik van rijke kleuren. Enkele voorbeelden op dit vlak zijn niet alleen paars en geel, maar ook bijvoorbeeld goud en rood. Daarnaast worden de kleuren bij voorkeur toegepast in weelderige motieven en patronen. Een andere, belangrijke eigenschap van art deco meubels is dat ze steeds zijn vervaardigd met behulp van kwaliteitsvolle materialen. Het resultaat is een interieur dat over de hele lijn alle vooropgestelde verwachtingen van de art deco liefhebber zal weten in te lossen.

             Vergeet de spiegelende voorwerpen niet!

In nagenoeg elk art decor interieur zijn spiegelende voorwerpen opvallend aanwezig. Dit geldt ook voor gelaagde verlichting en voor laqué en natuurlijk ook voor gepolijst hout. De integratie van spiegels en glazen items in uw interieur mag in geen geval ontbreken wanneer u een echt traditioneel art deco interieur wenst te creëren. U kunt deze toetsen op verschillende manieren in uw interieur opnemen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan tijdloze theelichthouders. Deze zijn voordelig te kopen en eenvoudig in uw interieur te integreren. Bovendien zijn ze ook nog eens praktisch inzetbaar. Dit maakt ze over de hele lijn erg interessant. Last but not least, vergeet zeker niet om ook een leuk kunstwerk in uw interieur te integreren. In principe is geen enkel art deco interieur compleet zonder een prachtig kunstwerk aan de muur.