Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Dit mag je niet vergeten tijdens het verhuizen

Verhuizen doe je niet elke dag, daarom is het belangrijk om voordat je gaat verhuizen je zelf goed er in te verdiepen wat je allemaal te doen staat. Zo moet je wanneer je gaat verhuizen dit op tijd aangeven bij de gemeente en zijn er nog veel andere partijen bij wie je de wijziging moet doorgeven. Met een goede voorbereiding wordt je verhuizing al een stuk makkelijker. Hieronder geeft verhuisbedrijf Studentverhuisservice  een aantal punten om jou alvast op weg te helpen met je verhuizing, deze punten mag je echt niet vergeten tijdens je verhuizing:

Vóór de verhuizing:

  • Zet je internet, telefonie en tv abonnement over naar het nieuwe adres. Dit is meteen het juiste moment om te vergelijken met andere aanbieders. Controleer ook of jou nieuwe woning misschien glasvezel heeft, daar zitten namelijk andere kosten aan verbonden.

  • Controleer altijd voor dat de verhuizing begint, of er een parkeervergunning nodig is als je een verhuiswagen huurt bijvoorbeeld bij verhuisbedrijf Zaandam. Wanneer dit nodig is, zorg er dan voor dat je dit op tijd aanvraagt.

Tijdens de verhuizing:

  • Plan een verhuisdag in, op deze dag probeer je zoveel mogelijk vrienden, familie of desnoods een verhuisbedrijf  in te schakelen om jou te helpen bij de verhuizing. Je weet natuurlijk zelf het beste welke spullen waar vandaan komen uit je huis dus geef ook goed aan waar de spullen terecht moeten komen.

  • Geef elke doos een nummer, zo kun je bijvoorbeeld per nummer een kamer selecteren en zo weet je dus na je verhuizing precies wat er in welke doos zit en waar het in je huis geplaatst moet worden.

  • Verzamel alle sleutels van je oude woning, deze sleutels moet je overhandigen aan de nieuwe eigenaar als die er al is.

Na de verhuizing:

  • Zorg ervoor dat je aan alle belangrijke instanties je adreswijziging doorgeeft. Maak vooraf een lijstje met organisaties en mensen die de wijziging van je nieuwe adres zeker moeten weten.

  • Wanneer je eenmaal in je nieuwe huis bent gevestigd, neem dan eens een kijkje bij de buren en maak even kennis.

 

Nog een advies, ga je zelf nou niet verhuizen maar een goede kennis van jou wel? Help een handje als dit nodig is. Je zou dit tenslotte zelf ook hartstikke fijn vinden.