Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Een warme winter, ook voor je hond

Als je een jas bij de hand hebt voor jouw hond, kunnen ze lekker warm blijven tijdens de winter. Je bundelt je om naar buiten te gaan als de temperaturen dalen, dus waarom zou je dat niet voor je hond doen? 

Moet jouw hond een jas dragen?

Niet alle honden hebben in de winter een jas nodig. Dus, voordat je een hondenjas koopt, is het belangrijk om eerst na te gaan als jouw hond er echt behoefte aan heeft. De meeste hondenrassen, vooral kleine rassen, zullen profiteren van een hondenjas, maar sommige honden hebben ze niet nodig. Hondenjassen zijn de perfecte manier om warm te blijven tijdens de winter.

Honden die een jas moeten dragen

Puppy’s, kleine hondenrassen, honden met dunne of kortharige vacht, honden met korte poten, oudere honden en honden met ziekten, met name hart- of nierproblemen, moeten winterkleding hebben om ze warm te houden wanneer de temperatuur begint te dalen. Deze honden worden meestal makkelijker koud, dus ze hebben de extra hulp nodig om de kou in de winter af te weren.

Houd jouw hond, ongeacht de temperatuur, in de gaten wanneer deze een jas of trui draagt, op tekenen van oververhitting of ongemak. Je wilt je pup warm en droog houden, maar je wilt er ook voor zorgen dat ze niet te warm worden.

Honden die geen jas hoeven te dragen

Honden die in de winter over het algemeen geen jas hoeven te dragen zijn grotere rassen die dikke vacht hebben om ze te beschermen. De Siberische Husky, Alaskan Malamute, Samoyed, Saint Bernard, Duitse Herder, Berner Mountain Dog, Newfoundland, en nog veel meer vallen allemaal in deze categorie.

Deze winter hondenrassen zijn ontstaan in winterse, koude omstandigheden en hun jassen houden ze warm in stormachtige, winterse omstandigheden. Sommigen van hen spelen graag in de sneeuw en hebben de neiging om van de kou te genieten. Door deze honden te bundelen met een extra jas of hondentrui, voelen ze zich vaak ongemakkelijk.

Echter, als ze eenmaal hun senior jaren ingaan, kunnen ze beginnen met het nodig hebben van een trui. Sommigen hebben er misschien een nodig omdat ze ouder worden en sommigen misschien niet; het hangt allemaal af van je hond.

 

Welke dingen moet je zoeken in een honden jas?

Als je eenmaal de maten van jouw hond kent, is het tijd om te gaan zoeken naar de juiste hondenjas. Het hebben van de metingen voor het rangschikken zal jou helpen onderaan de opties versmallen, maar u zult nog een partij hebben om uit te kiezen. Hier zijn een paar andere dingen om naar in een hond jas te zoeken:

  • Materiaal

Het materiaal van de vacht van jouw hond kan een groot verschil maken in hoe comfortabel het is om aan te doen en hoe goed het je hond warm houdt. Het juiste materiaal voor de jas van je hond hangt sterk af van het klimaat in je omgeving. Een nat en milder klimaat vereist immers een andere jas dan een met temperaturen onder nul. Veel van de functies die u zoekt in de vacht van jouw hond zullen vergelijkbaar zijn met wat je zoekt in een voor jijzelf, zoals waterdichting of waterbestendigheid, wind blokkering, reflectoren en isolatie.

  • Type hondenvacht

Je wilt ook rekening houden met het type hondenvacht. Je wilt er zeker van zijn dat je hond goed bedekt is, maar je wilt ook rekening houden met de stijl en pasvorm van de vacht. Verschillende soorten vachten bieden verschillende pasvormen en kunnen beter geschikt zijn voor honden met verschillende lichaamstypen. 

Een jas voor mijn hond

Als jouw hond een jas nodig heeft, is het belangrijk om de juiste pasvorm te krijgen voor zijn algehele comfort. Maar het kopen van de juiste jas is meer dan alleen de juiste pasvorm, het gaat ook om het juiste type, materiaal en meer dat het beste werkt voor jouw hond. Met deze tips voor het kopen van de juiste hondenjas ben je een stap dichter bij het vinden van de perfecte pasvorm!