Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Hoe gaat de installatie van zonnepanelen in zijn werk?

Wil je zonnepanelen in Amersfoort laten installeren? Hoe zonnepanelen precies geïnstalleerd worden is afhankelijk van je type dak. Sondi Solar kan  zonnepanelen op zowel een plat dak als een schuin dak plaatsen. Als je een plat dak hebt is er een extra montagesysteem nodig om de zonnepanelen te kunnen installeren. Met een montagesysteem wordt de juiste hellingshoek gecreëerd. De meest gebruikte opstelling is een open opstelling met frame. Vervolgens is er ballast nodig om de constructie te verzwaren. Hoeveel ballast er nodig is hangt af van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld de hoogte van je dak.

 

Zonnepanelen op een schuin dak installeren

Het installeren van zonnepanelen op een schuin dat is over het algemeen iets makkelijker omdat er geen hellingshoek gecreëerd hoeft te worden. Als je een schuin dak hebt worden de zonnepanelen met een rails op je dak bevestigd. De rails worden aan je dak gemonteerd door middel van dakhaken. De zonnepanelen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst. Dit wordt ook wel portrait en landscape genoemd. Bij de plaatsing van zonnepanelen op een verticaal dak wordt altijd rekening gehouden met obstakels op je dak, denk hierbij aan pijpjes of een dakkapel. 

 

Aansluiting op de meterkast

Als de zonnepanelen eenmaal op je dak liggen kun je nog niet direct gebruik maken van de zonne energie. Hiervoor moeten de zonnepanelen nog worden aangesloten binnenshuis. Deze aansluiting gebeurd in de meterkast. De aansluiting zorgt ervoor dat de opgewekte stroom wordt verdeeld naar de apparaten in huis. Ook zorgt de aansluiting in de meterkast ervoor dat de stroom die je opwekt, maar niet t gebruikt kan worden teruggeleverd aan het openbare net. Vanaf een bepaalde hoeveelheid opgewekte stroom is het wettelijk verplicht om een nieuwe groep aan te leggen in de meterkast. Voor extra zekerheid en veiligheid is het aan te raden om altijd een extra groep aan te leggen voor je zonnepanelen.