Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Zo vraag je subsidie voor je groendak aan

Dat het veranderende klimaat al jaren een bedreiging voor mens en dier vormt is allang geen geheim meer. De gehele samenleving denkt na over nieuwe, schone en vooral duurzame manieren om te leven. Zo worden er doorheen het land windmolen parken aangelegd, stijgt de automarkt in elektrische voertuigen, werken we meer vanuit huis en wordt er steeds minder vlees gegeten. Allemaal positieve ontwikkeling die ook wel degelijk een verandering maken.

 

Toch bekruipt ons vaak het gevoel van “kan ik niet meer doen”. Ja, er zijn altijd dingen die je zou kunnen doen. Eet bijvoorbeeld bij voorkeur vegetarisch (of zelfs veganistisch), kijk of je zonnepanelen kan plaatsen op je dak, ga vaker met de fiets of openbaar vervoer naar je werk en vlieg minder vaak. 

 

Heb je deze dingen al gedaan dan zijn er ook nog andere leuke opties. Een van deze opties is een sedumdak, ofwel groendak. Dit is namelijk een erg gemakkelijke en verrassend voor de hand liggende manier om je huis en omgeving sneller te vergroenen. Een sedumdak heeft eveneens het voordeel dat het je dak beter isoleert, waardoor je minder warmte verliest in de winter.

 

Alleen maar voordelen dus. Goed, denk je er dan ook over om een sedumdak aan te leggen dan is het belangrijk om te weten dat vele groene initiatieven gesubsidieerd kunnen worden. Voor een sedumdak bestaat er geen uitzondering. Hier geven we dan ook wat tips over hoe je een subsidie voor een sedumdak aanvraagt. 

 

Ga voorbereid op pad

Een kleine disclaimer alvorens we beginnen. De regels voor de subsidies omtrent groendaken verschillen per gemeente. Een sedumdak subsidie is dus niet overal hetzelfde. We raden dan ook aan om goed te informeren bij je gemeente wat de mogelijkheden zijn, en of jouw eventuele sedumdak onder de subsidie valt. Vraag ook altijd een factuur bij de dakvergroener, zodat je deze kan laten zien aan de gemeente.