Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Hoe kunt u zichzelf leren om op uw rug te slapen?

Hoe kunt u zichzelf leren om op uw rug te slapen?

De meeste mensen slapen op hun buik of op hun zij. Dit is voor veel mensen de meest prettige slaaphouding. Maar op uw rug slapen heeft wel degelijk voordelen. Het is alleen de kunst om uzelf dit aan te leren. Als u niet gewend bent om op uw rug te slapen kan het even wennen zijn om deze slaaphouding aan te nemen. Maar als u heeft gelezen wat de voordelen zijn zult u misschien toch overwegen om uw nachten onder uw Better Nights dekbed op uw rug door te brengen.

De voordelen van op uw rug slapen

Slapen op uw rug kan veel voordelen hebben. Het kan nekpijn en rugklachten voorkomen. Verder helpt op uw rug slapen rimpels voorkomen en voor vrouwen geldt dat als ze op hun rug slapen hun borsten langer in vorm blijven. Als u op uw rug slaapt blijven de rug, nek en wervelkolom beter in model, dit voorkomt klachten. Ook als u rugpijn heeft, kan slapen op de rug verlichting bieden, omdat de wervelkolom beter in model blijft, dit wordt bevestigd door chiropractoren.

De juiste materialen om op uw rug te kunnen slapen

Allereerst moet u beschikken over goed “materiaal”. Als u van plan bent om voortaan op uw rug te gaan slapen, is het belangrijk dat u een comfortabel bed heeft met een  goede matras. Heeft uw bed al heel wat dienstjaren achter de rug, overweeg dan eerst om een nieuw bed of in ieder geval een goede nieuwe matras aan te schaffen. Nog een belangrijk item: een goed donzen hoofdkussen. U ondersteunt daarmee uw hoofd en nek optimaal. Uw nek is zo ongeveer het belangrijkste lichaamsdeel, als u problemen met uw nek heeft voelt u dat in w hele lichaam. Het daarom is belangrijk om uw hoofd in goede positie te houden. Want als uw hoofd beweegt in uw slaap, zal de rest van uw lichaam automatisch volgen en rolt u in uw slaap gemakkelijk weer op uw zij.

Gebruik extra kussens om in de juiste positie te blijven

Om ervoor te zorgen dat u tijdens uw slaap in de gewenste positie blijft liggen en niet alsnog op uw zij rolt, kunt u extra kussens gebruiken. Plaats een extra kussen onder uw beide armen zodat deze stabiel liggen. Daarnaast kunt u kussen onder uw knieën leggen. U slaapt het meest comfortabel in een positie waarbij uw rug zo recht mogelijk ligt. Door een kussen onder uw benen te leggen liggen ze iets hoger waardoor uw rug in de ideale positie komt voor een goede nachtrust.

Op uw rug slapen is een kwestie van wennen

Heeft u zich voorgenomen om op uw rug te gaan slapen, verwacht dan niet dat dit meteen heel comfortabel is. Uw lichaam moet wennen aan de nieuwe houding als u jarenlang op uw zij of op uw buik heeft geslapen. Wanneer je halverwege de nacht wakker wordt en het blijkt dat je toch weer in een andere positie ligt, draai dan gewoon weer op je rug en leg eventueel de kussens weer in de goede positie. Op uw rug slapen is een kwestie van volhouden totdat uw lichaam ‘snapt’ dat dit de nieuwe slaaphouding is.

De gewenning kan soms wat tijd kosten

Verwacht niet al te snel resultaat. Het kan soms weken duren voordat uw lichaam eraan gewend is om op de rug te slapen. Tot die tijd kost het wellicht moeite om in slaap te komen en wordt u gedurende de nacht een paar keer wakker. Uiteindelijk bent u gewend aan de nieuwe houding en slaapt u onder uw donzen dekbed weer als een roos. Pas dan zult u waarschijnlijk ook resultaat merken van het op uw rug slapen. Het kan soms verleidelijk zijn om als u niet kunt slapen om toch weer op de rechter- of linkerzij te gaan liggen. En in het begin is het ook niet erg als u dat een keer doet. U bent immers in de gewenningsfase en u moet uzelf en uw lichaam de kans geven om te wennen. Er staat verder immers geen druk op als het niet meteen lukt. Als u blijft volhouden en probeert in ieder geval het grootste deel van de nacht op uw rug te slapen worden die periodes vanzelf langer. Na verloop van tijd wordt slapen op uw rug steeds comfortabeler en zult u bemerken dat u sneller in slaap valt als u op uw rug ligt. Als u vervolgens na verloop van tijd de overige voordelen ook ervaart zult u beamen dat de voordelen ruimschoots opwegen tegen de eerste weken waarin op uw rug slapen zeer oncomfortabel was.

Nog een tip om lekker te slapen op uw rug: vermijd ’s avonds zware maaltijden

Het is voor een goede nachtrust sowieso niet aan te raden om zeer uitgebreid te dineren, ongeacht uw slaaphouding. ’s Avonds nog even lekker snacken, of het diner uitstellen tot later op de avond is geen goed idee als je op je rug wilt slapen. Als je eet vlak voordat je naar bed gaat, dan is de maag nog volop bezig met het verteren van het voedsel. Dit geeft een zeer oncomfortabel gevoel, zeker als je op je rug wilt slapen. Daarom wordt dut ten zeerste afgeraden. Probeer om minimaal twee uur voordat je gaat slapen niets meer te eten. Afhankelijk van het tempo van je spijsvertering kun je misschien tot een uur voordat je gaat slapen nog iets eten, maar het gezegde “better safe than sorry” gaat hier zeker op.

Welterusten!

Slapen op uw rug onder een donzen dekbed is iets wat u moet leren. Maar ook als het niet meteen lukt, geef dan niet op. Iedereen die het echt wil kan leren om op de rug te slapen. Zorg dat u de hierboven gegeven tips en adviezen opvolgt. Zorg voor een goed bed en de juiste ondersteuning, vooral voor uw hoofd en nek. Houd voor ogen dat het soms wat tijd kost om uw lichaam te trainen in het op de rug slapen, maar dat het uiteindelijk de meeste mensen wel gaat lukken, en dan heeft u alleen nog de voordelen.

https://www.betternights.nl/