Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Hoe overleef ik de herfst?

Misschien denk je wel: hoezo, de herfst is toch mooi? En daar heb je helemaal gelijk in, maar er zijn mensen (zoals ikzelf) die het nogal moeilijk vinden om de zomer los te moeten laten. Ik voel mij het best als ik naar buiten loop en de buitentemperatuur gelijk voelt als mijn lichaamstemperatuur, dus ik moet echt moeite doen om afscheid te nemen van mijn lievelingsseizoen en de heerlijke rosé uit de wijnkoelkast die daarbij hoort.

Blijf dingen ondernemen

Het liefst zou ik nu in bed kruipen en een winterslaap houden, zoals veel dieren dat erg slim in hun systeem hebben. Volgens mij was ik zelf een egel in het vorige leven… Maar mijn werkgever zou daar niet erg blij mee zijn en al zou hij het wel accepteren, betekent dat dat ik geen dagen in de zomer meer op kan nemen en niet optimaal van mijn lievelingstijd kan genieten.

Ga naar buiten

Dus moet ik met een andere oplossing komen. Mijn moeder wandelt graag en vindt het leuker om dat samen te doen. Begrijpelijk want ik doe dingen ook graag samen. Om mezelf van die aantrekkelijke bank te houden ga ik met haar mee en probeer ik net zo te genieten van het buiten zijn als zij zelf doet.

Doe wat je blij maakt

Terug bij thuiskomst heb ik des te meer behoefte aan warmte en knusheid. Wij hebben gelukkig een kachel die ik dan meteen aansteek, terwijl de twee kopjes chocolademelk in de magnetron opgewarmd worden. Even kijken we samen een stukje van de serie die wij op dat moment volgen, waarna wij een gezelschapsspel uit de kast pakken om die samen te spelen. Terwijl ik het spel klaar zet leest mijn moeder mijn gedachten door de ingebouwde wijnklimaatkast te openen en er een heerlijke rode wijn uit te toveren. Precies wat ik nodig heb.

https://www.wijnklimaatkast.nl/