Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Hoe vervang ik mijn dakbedekking?

Net als alle materiaal dat je gebruikt , geldt voor dakbedekking dat het naar verloop van tijd verslijt. Omdat het niet altijd in het zicht is, is het verleidelijk om dit te negeren. Toch is het verstandiger om je dak op tijd te vervangen, om te voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan waarbij de kosten voor vervanging nog veel hoger zijn. Veel mensen weten echter niet wanneer een dak echt vervanging nodig heeft en wanneer het gewoon toe is aan een eenvoudige reparatie. Eigenhuis Dakdekker kan daarbij helpen.

 

Dak repareren

Bij bepaalde gevallen is het vervangen door nieuwe dakbedekking niet nodig; u kunt gewoon uw oude dakbedekking laten repareren. Dit is het geval bij gele kringen op het plafond, of wanneer u binnen last hebt van een lekkage. Ook bij afgebladderd houtwerk, kapotte en scheefliggende dakpannen, en scheuren in de dakbedekking is het aan te raden om een reparatie te kiezen. Welke reparatie u dan kiest, is natuurlijk aan u. Uiteraard is het ook mogelijk om dan zelf te klussen. Dit kan namelijk veel kosten besparen. dit is echter alleen aan te raden bij kleine operaties. Het grote werk kunt u vaak beter overlaten aan de professionele dakdekker Tilburg.

 

Dak vervangen

Is er sprake van meerdere van de bovengenoemde kleinere klachten, dan kan het afzonderlijk zelf aanpakken hiervan leiden tot instabiliteit én meer kosten. Vooral als uw dak ook al wat jaren heeft meegemaakt, is het verstandig om gewoon de gehele dakbedekking te vervangen. De kosten van vervanging zijn lastig in te schatten want van vele factoren afhankelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de omvang van het dak, de gebruikte materialen en andere voorkeuren.Bij de keuze voor een nieuw dak kan het handig zijn te investeren in materiaal dat langer meegaat. Zink is ijzersterk, maar ook dakpannen van klei op een hellend dak gaan een halve eeuw mee.