Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Waarom kiezen mensen voor een kunstboom i.p.v. een echte boom?

Je huis inrichten is geen makkie. Sommige mensen houden van strak design, andere meer van antiek. Maar wat je stijl ook is, een vleugje van moeder natuur kan nooit kwaad. Zo kun je allerlei bloemen en planten of zelfs bomen in je woonkamer zetten. Bij Easyplants heb je meer dan genoeg keuze. Het makkelijke van easyplants is dat het geen echte bomen zijn, maar kunstbomen. Veel mensen schiet dat aanvankelijk in het verkeerde keelgat. Iets natuurlijks in huis halen, maar dan van niet-natuurlijk materiaal? Dat klinkt gek. Maar er zijn zwaarwegende redenen om toch te kiezen voor een kunstboom in plaats van een natuurlijke boom.

Niet van echt te onderscheiden

Allereerst hoef je je geen zorgen te maken over hoe het eruit ziet: de kunstboom is amper te onderscheiden van een natuurlijke bom. If anything is de kunstboom juist mooier, want deze heeft geen last van verrotting, uitdroging of bladluis – wat bij natuurlijke bomen geregeld voor problemen zorgt.

Weinig verzorging

In het verlengde daarvan hoef je je ook geen zorgen te maken omtrent het verzorgen van de boom. Ben je dus vaak druk en heb je geen tijd om water te geven of ben je zodanig chaotisch dat je weet dat je zal vergeten om water te geven, dan hoef je je bij een kunstboom geen zorgen te maken en niet schuldig te voelen. De kunstbomen vergen namelijk geen enkele zorg: je hoeft ze alleen maar neer te zetten en klaar is kees. Ook vallen er geen bladeren op de grond die je dan vervolgens met moeite het tapijt uit vist.

Amper kosten

Dat betekent dus ook dat je er minder kosten aan kwijt bent: je hoeft niet iedere zoveel maanden nieuwe plantjes te kopen, je hebt geen potgrond nodig, geen speciale plantenvoeding. Alleen een pot om de boom in te laten staan en ruimte om deze te plaatsen.