Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een ergonomische bedhoogte

Een fijn bed is cruciaal voor een goede nachtrust en daarmee dus eigenlijk ook een fijne dag. Slaap je namelijk goed, dan zie je de dag door een roze bril tegemoet. Daarentegen zorgt een slechte nachtrust voor een vervelende dag. Het is dan ook belangrijk dat u een goed bed heeft.

Dit is wellicht het meest van belang voor de meer kwetsbaren, zoals ouderen. Veel ongelukken met ouderen gebeuren omdat het bed niet op een goede hoogte staat en daardoor vaak lastig is om te betreden en van uit te stappen. Dit is erg vervelend en moet natuurlijk voorkomen worden. 

 

Gelukkig zijn er goede opties om dit probleem mee op te lossen. Wellicht de meest voor de hand liggende is het seniorenbed. Maar wat is een seniorenbed en wat zijn de voordelen? Hier zoeken we het even kort uit en hopen we je te laten inzien dat een seniorenbed een goede oplossing biedt.

 

Denken in oplossingen

Het seniorenbed is, zoals de naam als aangeeft, een bed dat afgesteld is op de vereisten van een senior persoon. Dit houdt ten eerste in dat het bed ergonomisch is ingericht op een ouder lichaam. Dat wil zoveel zeggen dat de instaphoogte is aangepast, zodat men het bed makkelijker kan betreden.  Ook zit er vaak een apparaat in het bed waardoor de hoogte met een afstandbediening zelf versteld kan worden. Daarnaast heeft een seniorenbed vaak andere hulpmiddelen, zoals handvatten, om het betreden en uittreden nog makkelijker te maken. 


Het is dan ook wel duidelijk dat een seniorenbed een ideale optie is voor ouderen. Maar misschien denk je wel, ik hoef niet zo’n lelijk bed in huis. Gelukkig is ook hier geen probleem te bevinden. Kijken we naar de bedden die de Suite aanbiedt, dan zien we dat koste nog moeite gespaard wordt om de bedden er mooi en elegant uit te laten zien. Zo heb je helemaal niet door dat je een seniorenbed in huis hebt.