Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Leuke dagtripjes vanuit Maastricht

Mocht je bij het bezoeken van Maastricht de behoefte en de tijd hebben om nog iets meer van de omgeving te ontdekken, dan zijn er genoeg opties. Met een locatie in het zuidelijkste puntje van Nederland ben je zo in een van de buurlanden. Maar ook in de directe omgeving van Maastricht valt er genoeg te beleven. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

 

Het heuvelland

Een van de dingen waarin Limburg zich in onderscheid van de rest van Nederland is het landschap. De glooiende heuvels van het zuiden zijn dan ook een prachtige omgeving voor het maken van een mooie wandel- of fietstocht. Liever iets minder sportief? Maak dan een autorit door het heuvelland.

 

Valkenburg

Bij het doorkruisen van het heuvelland is het zeker de moeite waard om te eindigen in de mergelstad Valkenburg aan de Geul. Deze stad bruist van de gezelligheid en is dan ook de perfecte plek om te genieten op een terrasje. Bezoek je de stad in de wintertijd? Breng dan een bezoek aan de gezellige kerstmarkt!

 

Taxi Bunde

Iets minder bekend is misschien het dorpje Bunde, ten noorden van Maastricht. Binnen ongeveer een kwartier ben je vanaf Maastricht met je auto of een taxi in Bunde. Een van de meeste bezochte plekken in dit dorp is de Marnis Kwekerij, een plantenkwekerij vol met prachtige, unieke plantensoorten.

 

Luik

Wil je graag de grens over naar België? Breng dan een bezoek aan Luik. Deze stad, die op zo’n 30 km van Maastricht ligt, is de perfecte bestemming voor een dagtrip. Of je nu graag een bezoek brengt aan een van de musea, of toch liever gaat winkelen, in Luik kan het allemaal.

 

Aken

Liever naar Duitsland? Ook geen probleem. De Duitse stad Aken ligt op iets meer dan een half uur rijden van Maastricht. Voor zowel een stedenliefhebber als natuurliefhebber is een bezoek aan Aken de moeite waard, de stad blinkt namelijk uit in allebei deze aspecten.

 

https://taxiforevermaastricht.nl/taxi-bunde/