Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Waarom een spinningfiets kopen?

Voordat we bij de gids komen, wat maakt een spinningfiets zo populair? De belangrijkste reden is dat spinningfiets een cardiotraining bieden die resultaten oplevert, ongeacht je huidige conditie. Ze zijn ook relatief compact, vooral in vergelijking met loopbanden of crosstrainers, en maken niet zoveel lawaai. Naast de aanschaf van een spinningfiets, is het een relatief goedkope sport. Je kan het ook in groepsverband op de sportschool doen. Dan hoef je alleen maar goede spinningfietsschoenen te kopen en een abbonement af te sluiten (maar misschien heb je die al!) op de sportschool.

Spinningfiets zijn ook geweldig voor mensen met blessures – zolang ze correct worden gebruikt. Fietsen is een activiteit met weinig impact, dus er is minder kans op schade aan de knieën, heupen en enkels. Om deze reden is indoor cycling een geweldige manier om cardio-fit te blijven bij het herstellen van blessures.

Soorten spinningfietsen

Spinningfiets zijn er in verschillende vormen. Het juiste type hangt af van uw fitnessdoelen, budget en de lichaamshouding die u verkiest. De drie meest voorkomende typen zijn:

  • Rechtop
  • Ligfiets
  • Indoor fietsen

In de kern heeft elk dezelfde functie, maar het gevoel en de moeilijkheidsgraad van de training varieert enorm.

Opmerking: u kunt ook pedaaltrainers kopen . Deze zijn geweldig voor de bloedsomloop en het verbranden van een paar extra calorieën, maar hebben niet de stabiliteit of weerstand voor een intensieve training.

Upright spinningfietsen

Staande spinningfiets zijn verreweg het meest voorkomende en populaire type. Net als een gewone buitenfiets zit de berijder rechtop en verhoogd. Het lichaam is meestal iets naar voren gekanteld, hoewel het stuur hoger is dan bij een indoorfiets (zie hieronder). Dit maakt een staander comfortabeler omdat het lichaam niet gebogen is. De meeste staanders hebben ook een grotere zit dan een spinfiets.

Een van de grote verschillen tussen een staande en indoorfiets is hoe het vliegwiel functioneert. Als u rechtop staat, kunt u stoppen met trappen zonder dat uw voeten met het vliegwiel hoeven te bewegen. Dit is voor veel mensen comfortabeler, maar het kan soms aanvoelen alsof het vliegwiel “voor” is op het trappen als je er echt voor gaat.

Computer op een spinningfiets

De meeste staanders worden ook geleverd met boordcomputers. De kenmerken van deze computers variëren, vaak afhankelijk van de prijs van de fiets, maar kunnen worden gebruikt om de trainingsduur, weerstand en vooraf ingestelde training te regelen, terwijl ook de hartslag, cadans en calorieën worden bekeken.

Wie moet een spinningfiets kopen?  Als je een training met gemiddelde intensiteit en redelijk comfort wilt, dan kan een staander een goede keuze zijn. Ze kunnen niet hetzelfde niveau van krachtige training bieden als een indoorfiets (of spinningfiets), maar je kunt ze nog steeds gebruiken voor trainingen met matige intensiteit. 

 

https://www.365sport.nl/spinningfiets-kopen-uitgebreide-keuzehulp-voor-spinning-fietsen/