Het Thuisgevoel
Image default
Huishoudelijk

Overlast van zilvervisjes en hoe je deze kunt bestrijden met de producten van insect free

Zilvervisjes: Bestrijden is belangrijk!

Heeft u ook last van Zilvervisjes in huis? Dat is erg vervelend. Dit vraagt om een goede bestrijding want indirect kunnen deze insecten schade aanrichten aan uw gezondheid. Dit komt omdat als ze zich in uw huis bevinden, u er zeker van kan zijn dat u in een te vochtige leefomgeving woont. Dit kan klachten veroorzaken, zoals verkoudheid. In deze blogpost word u duidelijk wat zilvervisjes zijn, hoe u ze kunt bestrijden en wat de levenscyclus is. Leest u mee?

Wat zijn zilvervisjes?

Zilvervisjes behoren tot de primitieve insecten. Dit wilt zeggen dat het Grootvleugeligen zijn. Zilvervisjes behoren tot de soort Franjestaarten. Hieronder vallen ook de ovenvisjes en de papiervisjes. Ze lijken allemaal best op elkaar, maar als u goed kijkt, zijn er wel degelijk verschillen.

De verschillen

Zilvervisjes zijn iets kleiner dan papiervisjes en hebben een donkere zilveren kleur. Papiervisjes zijn dus iets groter en zijn grijsachtig zilver. Ovenvisjes zijn ook groter dan de zilvervisjes. Ze lijken qua kleur erg op de zilvervisjes, maar zijn toch iets donkerder. Ook lijken ze wat spikkels te hebben op de rug.

De levenscyclus

De vrouwtjes van de zilvervisjes, leggen in hun leven ongeveer honderd eitjes. Deze eitjes worden bevrucht door de spermacapsules van het mannetje. Deze eitjes komen naar ongeveer zes weken uit. De larven zijn eerst wit en vervellen om te kunnen blijven groeien, maar daar houdt het niet op. Een zilvervisje blijft namelijk zijn hele leven vervellen. Dit is erg uniek, omdat weinig volwassen insecten dit ook hebben. Een zilvervisje kan tot wel acht jaar oud worden, maar dit is wel afhankelijk van de leefomstandigheden.

De leefomgeving

Zilvervisjes houden van een vochtige leefomgeving. Dit houdt in dat je ze meestal in badkamers, toiletten of andere vochtige ruimtes vindt. Ze houden niet van licht en verstoppen zich in kieren en naden. S ’nachts worden ze actief. Huizen die niet geventileerd worden zijn gevoelig voor zilvervisjes.

Het bestrijden

Zilvervisjes bestrijden is dus erg belangrijk. Dit kunt u doen met de producten van

Insect Free. Met onze set, die u kunt ophangen en instellen, heeft u geen last meer van de vervelende zilvervisjes. Ook andere insecten, zoals: Bijen, wespen, vliegen, muggen en fruitvliegjes zullen op afstand blijven. De werkzame stoffen in ons product, zijn milieuvriendelijk. Let echter wel op bij vissen en reptielen, want hun kunnen hier niet tegen.