Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Wat moet je doen als je verhuist naar een andere gemeente?

Als je gaat verhuizen, kun je erg veel stress en spanning ervaren. Een verhuizing is een tijdrovend proces waarbij je van alles moet regelen, waaronder je verzekeringen, het aanpassen van je internet- en energieaansluiting, je adres wijzigen bij de gemeente en andere instanties en tenslotte het in- en uitpakken van je spullen. Je kunt gebruik maken van Voordeligeverhuisservice, die je helpt met het verhuizen van je spullen zodat je tijd overhoudt voor andere dingen, zoals je adres wijzigen. Want wat moet je doen als je verhuist naar een andere gemeente, en wat moet je allemaal regelen? Lees er meer over in deze blog.

Verhuizen naar een andere gemeente

Als je naar een andere gemeente verhuist, kun je gebruik maken van Verhuisbedrijf Noord-Holland om je spullen over te brengen. Ook moet je doorgeven bij je nieuwe gemeente dat je er gaat wonen. Je kunt dit zowel persoonlijk als schriftelijk doen. Deze gegevens worden ingevoerd in de Basisregistratie Personen. Stel dit niet uit, maar geef je adreswijziging zo snel mogelijk door. Het kan tot vijf dagen nadat je in je nieuwe woning bent getrokken. Als je na deze datum je gegevens doorgeeft, riskeer je een boete tot maximaal €325,-. De datum van de inschrijving bij de nieuwe gemeente geldt formeel gezien als de officiële verhuisdatum, behalve als je je voor de verhuisdatum inschrijft. Als je naar de gemeente gaat om je in te schrijven heb je een legitimatiebewijs en huur- of koopcontract nodig om te laten zien.

Lopende diensten bij verhuizing

Maak je gebruik van diensten, zoals thuiszorg en verhuis je naar een andere gemeente? Bij je nieuwe gemeente kun je navragen of je in aanmerking komt voor de diensten die je nodig hebt en hoe je deze kunt aanvragen. Elke gemeente heeft een ander beleid op dit gebied, dus is het niet altijd makkelijk om aan te geven welke diensten automatisch doorlopen bij een verhuizing. Vraag dit dus goed na.