Het Thuisgevoel
Image default
Alarmsysteem

Veiliger wonen? Met dit stappenplan is het mogelijk

Iedere bewoner wil natuurlijk het liefst in een veilige buurt wonen, waar gevaar voor inbraak of andere ongewenste activiteiten niet aan de orde zijn. Helaas blijkt in de praktijk dat elke buurt wel eens te maken krijgt met dergelijke criminaliteiten of handelingen. Het is voor bewoners daarom van belang om kritisch naar hun woning te kijken om te zien of deze wel veilig is en wat eventuele zwakke punten zijn. Hiermee kan de bewoner eventuele financiële schade voorkomen. Daarnaast geven veel slachtoffers van inbraak aan dat een ervaring met inbraak voor een onveilig gevoel kan zorgen wat hen lang bijblijft. Sommige slachtoffers schijnen zelfs een trauma over te houden aan inbraak waardoor een blijvend gevoel van onveiligheid kan ontstaan. Het is dus van groot belang om ervan te verzekerd te zijn dat een woning veilig is. In onderstaand stappenplan geven we daarom tips voor het creëren van een veilige woning.

Installeer een security camera

Een van de stappen die je kan nemen voor een veiligere woning is het installeren van een security camera. Deze kan je buiten hangen bij de ingangen van je huis. Een groot voordeel van deze camera’s is dat ze goed zichtbaar zijn waardoor mogelijke inbrekers worden afgeschrikt. Wanneer de inbrekers bij een huis camera’s zien hangen, wekt dit de indruk dat het huis goed bewaakt is waardoor de inbrekers er sneller voor zullen kiezen om dit huis over te slaan. Daarnaast kunnen deze camera’s ervoor zorgen dat na een inbraak bewijsmateriaal aanwezig is. Dit kan veel moeite besparen wanneer men na inbraak aangifte wil doen. Beveiligingscamera’s zijn in veel verschillende winkels verkrijgbaar of via webshops op het internet zoals een spyshop.  

Installeer een spy camera

Een andere manier om je woning veiliger te maken is het installeren van een spy camera. Dit is een camera die is vermomd als een ander object waardoor op het eerste oog niet zichtbaar is dat dit voorwerp eigenlijk een camera is. Denk hierbij aan huishoudelijke apparaten zoals een wekker, een luchtverfrisser of een wifi router. Een spy camera zal eruit zien alsof het simpelweg een van deze huishoudelijke objecten is, terwijl het eigenlijk een camera is. In het geval van inbraak zorgt dit voor bewijsmateriaal en wellicht voor herkenbare onderdelen van de daders.

Zorg voor goede sloten

Een meer voor de hand liggende maatregel die je kan namen is het controleren van je sloten. In veel gevallen zijn de sloten die bewoners hebben verouderd of van slechte kwaliteit. Je kan er dus voor kiezen om naar een slotenmaker te gaan en je daar te laten informeren over goede sloten. Als je dan merkt dat je betere sloten kan kopen kan je deze installeren in je huis. In veel gevallen kan een goed slot het verschil maken tussen een geslaagde inbraak of een mislukte inbraak. Check hierbij niet alleen de sloten van de voordeur van het huis maar ook de sloten van eventuele andere ingangen. 

Schakel een expert in 

Als laatste kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de hulp in te schakelen van een expert. Deze expert komt bij je thuis langs en controleert je huis op inbraakwerendheid. Als de expert merkt dat je huis onvoldoende in orde is kan hij tips en oplossingen bieden, waar je als bewoner zelf niet op zou komen. En als de expert je vertelt dat je huis veilig is, kan dit je een prettig en veilig gevoel bezorgen waardoor je met een gerust hart je huis verlaat of gaat slapen. Aan de hulp van een expert kunnen wel kosten zijn verbonden dus zorg er altijd voor dat je hier van tevoren goed van op de hoogte bent zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

 

https://www.sitcon.nl/