Het Thuisgevoel
Image default
Alarmsysteem

Verschillende lockpick guns voor verschillende soorten sloten

Afhankelijk van het soort slot zijn er verschillende lockpick guns op de markt verkrijgbaar: Bij cilindersloten die in deuren in Europa worden gebruikt, bevinden de kernpennen zich meestal in het onderste gedeelte, waarvoor naar beneden gerichte. Voor dit soort type sloten is het noodzakelijk dat de lockpick gun naar beneden beweegt. . In de Noord-Amerikaanse regio worden cilindersloten meestal zo in deuren geïnstalleerd dat de kernpennen naar boven bewegen. Hiervoor moeten naar boven bewegende lockpick guns worden gebruikt. Het is eventueel ook een optie om de lockpick gun zelf handmatige om te draaien naar aanleiding van welk type slot er geopend dient te worden. Dit is echter in de meeste gevallen minder effectief dan het gebruiken van een lockpick gun die specifiek is ontworpen voor dat type slot.

 

Elektrisch / mechanische lockpick guns

Het aandrijfmechanisme, mechanisch met de hand of elektrisch met een kleine elektromotor, trekt een veermechanisme in de lockpickgun tot aan een drempel en ontlast de veer vervolgens abrupt zodat een korte, intensieve mechanische klap via de metalen pick parallel op alle kernpennen wordt overgebracht. Door middel van de slagwerkmethode wordt de impact van de kernpennen, die idealiter nauwelijks bewegen, direct overgebracht op de achterliggende behuizingspennen, die kortstondig tegen de veerkracht in in de behuizing worden gedrukt. Als in deze korte tijd de sluitcilinder met behulp van de geplaatste spanner op de juiste wijze wordt gedraaid, mag de voorspanning op de spanner niet te groot zijn om de kernpennen niet te blokkeren en ook niet te klein om te voorkomen dat de behuizingspennen terugvallen in de vergrendelde toestand, kan de cilinder met behulp van de spanner verder worden gedraaid en kan het slot dus worden geopend.

De procedure moet worden herhaald voor elke volledige omwenteling van de cilinder. Het is dus zeker niet zo makkelijk als dat het lijkt! Er is wel wat oefening vereist om het goed uit te kunnen voeren.