Het Thuisgevoel
Image default
Bouwen en verbouwen

Een rustgevend huis

Meer dan ooit kampen mensen met stress en prikkels. Overal om ons heen zijn prikkels en we worden geacht daar de hele dag mee om te kunnen gaan. Waar we ook zijn, op elk moment van de dag moeten we ‘aan’ staan en moeten we bereikbaar zijn voor de buitenwereld. De meldingen stromen de hele dag binnen en ondertussen moeten we wel blijven functioneren, op de toppen van je kunnen, bij voorkeur.

We leven in een samenleving waar veel van ons wordt gevraagd en het is niet altijd zo gemakkelijk om daar mee om te gaan. Des te prettiger is het om even niets te hoeven zodra je thuis komt. De buitenwereld is al vermoeiend genoeg, dus laat je huis een oase van rust zijn, waar je altijd weer terug komt om bij te komen. Je brengt veel uren per dag in je huis door en je kunt zelf helemaal bepalen hoe je je huis inricht. Je kunt het dus een plekje maken waar jij je helemaal thuis voelt en waar je lekker kunt ontspannen.

Wil je graag dat je huis meer rust uitstraalt? Ga dan aan de slag met rustige kleuren. Behang of verf je muren in een pasteltint die je mooi vindt. Een andere manier om je muren te bekleden is om steenstrips te gebruiken. Dit zijn strips die je op de muur plakt, waardoor het lijkt alsof je een echte stenen muur hebt. Deze manier van wanddecoratie ziet er erg natuurlijk uit en elementen uit de natuur stralen vaak rust uit op mensen.

Je kent de uitspraak vast wel: “Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”. Dit is zeker waar! Als je huis vol ligt met allerlei zooi, dan kun je een onrustig gevoel krijgen. Zorg daarom dat spullen een duidelijke plek hebben en niet te veel in het zicht liggen. Probeer minimalistisch te zijn en kijk kritisch of je al die spullen daadwerkelijk nodig hebt. Dit zal een rustgevend gevoel geven.

https://www.style4walls.com/nl/