Het Thuisgevoel
Image default
Bouwen en verbouwen

Glaszetter nodig in Barendrecht, hier moet je op letten

Als rasechte Barendrechter wil je zo goed mogelijk van je wooncomfort kunnen genieten. Dit gaat wellicht wat lastig als je ramen niet meer optimaal zijn. Een kapot raam staat lelijk, laat koude lucht door en is een welkomstuitnodiging voor inbrekers. Het is het beste om je raam zo snel mogelijk door een professional te laten vervangen, maar waar moet je op letten bij het inschakelen van een glaszetter in Barendrecht? Hierbij drie tips.

 

1. Welk glas je nodig hebt

Als je een nieuw raam in een bouwproject wilt plaatsen, dan heb je een ander soort raam nodig dan wanneer het keukenraam vervangen moet worden door bijvoorbeeld een barst. Hetzelfde geldt als je het enkel glas in je woonkamer wilt vervangen door glasplaten met dubbel glas. Als je weet welk soort glas je nodig hebt, dan kan je zien of vragen of deze ruiten op voorraad zijn, dan wel geleverd kunnen worden door het glaszettersbedrijf. 

 

2. Levertijd

Een kapot raam moet zo spoedig mogelijk vervangen worden, liever gister dan vandaag. Kijk bij het zoeken naar een glaszetter naar hoeveel tijd de plaatsing of vervanging gaat duren. Vaak kan het glas al dezelfde dag vervangen worden, zodat je niet lang tegen opgehangen karton aan hoeft te kijken.

 

3. Vergunningen en garantie

Een glaszetter moet weten wat hij doet, anders wordt er voor je het weet een foutje gemaakt. In deze sector zijn er specifieke vergunningen waarin je kan zien of een glaszetter de kennis heeft die hij nodig heeft om de klus goed te klaren. Deze vergunningen staan altijd aangegeven op de website van de glaszetter.

 

Daarnaast koop je het glas ook echt. De glasplaat kan duur zijn en is essentieel in je huishouden. Net als met andere dure producten, zoals apparatuur en auto’s, moet er een garantie zitten op de glazen. De glaszetter is verplicht het glas kosteloos te vervangen binnen deze periode, mits het glas kapot is gegaan door onvoorziene omstandigheden.

 

https://www.vanderhaveglas.nl/glaszetter/barendrecht