De mooiste motorvakanties voor de liefhebbers

 

Prachtige landschappen, bijzondere gastvrijheid of een onvergetelijke avond bij de locals. We hebben allemaal wel eens een reis gemaakt die je niet zo snel zal vergeten. Vooral op de motor maak je onvergetelijke reizen. Een motorvakantie is dan ook een ultieme ervaring van vrijheid, reizen en mooie landschappen. Wat zijn nu de mooiste bestemmingen voor een motorvakantie?

Bergpassen beklimmen

Op nummer 1 staat de gavia pass in Italië. Dit een ontzettend mooie en bijzonder route voor een motorvakantie. Je moet wel goed kunnen rijden want de route is een behoorlijke uitdaging, vooral omdat de weg niet breed is en er geen vangrail is. Je moet ook niet raar opkijken wanneer je plotsklaps overstekend wild of rondtrekkend vee rond je motor hebt lopen, maar dat maakt het juist leuk. Een andere mooie bergpas voor een motorvakantie is de Dolomieten. Dit is ook een prachtig berglandschap met steile passen en kleine bochtige wegen. Voor de motorliefhebbers is dit ook een mooie route als ze daarna richting Spanje of Italië verder trekken. Sowieso zijn bergpassen- waar ook  ter wereld – altijd mooi met de motor. Tijdens een motorvakantie naar een bergpas trek je de heuvel op en heb een mooi uitzicht over het dal, berg af ga je met een vaart en is het sensatie geblazen. Een andere mooie weg voor een motorvakantie is vaak de weggetjes binnendoor, langs de dorpjes, kust en bergen.

Offroad rijden tijdens een motorvakantie

Wil je eens heel iets anders voor een motorvakantie? Denk dan aan Marokko. Je rijdt eerst door Spanne voordat je naar Marokko komt. Vooral de diversiteit in het landschap is adembenemend. Van woestijn tot gras en groen of een strand. Van grijze- naar roze rotsen. Bochten zonder einde en sneeuw. Zo heb je in Marokko zoveel diversiteit in 1 land. Daarnaast heb je ook de kans om off-road te gaan in de woestijn, dit moet je doen met een gids, maar is wel ontzettend tof. Waar je daarnaast ook goed off road kan rijden tijdens een motorvakantie is Sardinië. Hier heb je heerlijke wegen maar er is nog ontzettend veel landschap wat deels onbegaanbaar is zonder wegen Hier kun je dus als motorliefhebber je hart ophalen..