Het Thuisgevoel
Image default
Eten en drinken

Alles wat je moet weten over oesters bestellen

Oesters zijn niet voor niets een populaire keuze van zeevruchten – ze zijn heerlijk! Maar als je ze nog nooit besteld hebt, kan het proces van bestellen een beetje ontmoedigend lijken. Maar maak je geen zorgen – wij geven je onze beste tips voor het bestellen van zeevruchten.

De beste manier om oesters te bestellen

De beste manier om oesters te bestellen is uw visrestaurant te vragen wat hun beleid is ten aanzien van de manier waarop zij met oesters omgaan. Sommige restaurants laten de klant de oesters kiezen die ze willen, terwijl andere een vooraf geselecteerd menu van oesters hebben. Als u niet zeker weet naar welk restaurant u gaat, is het het beste is om van te voren te bellen en te vragen naar hun oester bestelbeleid.

Als u klaar bent om te bestellen, is het eerste wat u moet doen beslissen hoeveel oesters u wilt. Een goede vuistregel is zes tot acht oesters per persoon. Als u eenmaal weet hoeveel oesters u wilt.

Als u niet zeker weet welke soort oester u moet kiezen, vraag dan uw ober!

De verschillende soorten oesters

Er zijn veel verschillende soorten oesters, maar de meest populaire soorten zijn

– Japanse oesters: Deze oesters komen uit de Stille Oceaan en zijn de meest gegeten soort oester. Ze hebben een romige textuur en een licht zoute smaak.

– Oostkust oesters: Deze oesters komen uit de Atlantische Oceaan en hebben een pekeliger, zouter smaak. Zij zijn ook kleiner van formaat dan Japanse oesters.

– Kumamoto oesters: Deze oesters komen uit Japan en hebben een zoete, delicate smaak. Ze zijn ook klein van formaat.

Nu u de verschillende soorten oesters kent, is het tijd om uw favoriet te kiezen !

Wanneer u oesters bestelt, worden ze meestal geleverd met een paar bijgerechten. De meest voorkomende zijn

– Citroen partjes: Deze worden gebruikt om een beetje zuurheid en helderheid aan de smaak van de oester toe te voegen.

– Cocktailsaus: Dit is een pittige, licht pikante saus op basis van ketchup, mierikswortel, en Worcestershire saus. Het wordt gebruikt om het oestervlees in te dopen.

– Mignonettesaus: Dit is een saus op basis van azijn met sjalotjes, peper, en soms kruiden. Het wordt gebruikt om een beetje pit aan de oester smaak toe te voegen.

Nu dat u alles weet over het bestellen, kunt u bestellen

 

https://bramfreshfood.nl/oesters-bestellen/