Het Thuisgevoel
Image default
Beauty en verzorging

Bezoek Tandenborstelexpert.nl voor een nieuwe tandenborstel of opzetborstel

Het handhaven van een goede mondhygiëne is om een aantal redenen belangrijk. Naast het voorkomen van een slechte adem, voorkomt dagelijks flossen en poetsen van uw tanden gaatjes, tandsteen en gingivitis, veroorzaakt door ongecontroleerde verspreiding van bacteriën in de mondholte. Bij deze dagelijkse bezigheid kan de elektrische tandenborstel een grote bondgenoot zijn voor meer comfort en praktische bruikbaarheid. Bekijk daarom hieronder de voordelen van het dagelijks gebruik van een elektrische tandenborstel.

1. Vergemakkelijkt de mondhygiëne

Hoewel het een routine-activiteit is, bestaat bij het poetsen het risico dat het niet op de juiste manier gebeurt of zelfs dat sommige moeilijke plaatsen niet worden bereikt. Door een elektrische tandenborstel te gebruiken wordt dit proces vergemakkelijkt, aangezien het apparaat alleen maar langs de te poetsen oppervlakken hoeft te worden bewogen.

2. Behoudt de gezondheid van uw tanden en tandvlees

Een ander probleem met handmatig borstelen is de kracht die tijdens het proces wordt uitgeoefend. Wie niet te veel kracht uitoefent, verwijdert de tandplak misschien niet goed. Aan de andere kant kunnen degenen die buitensporig veel kracht gebruiken uw tanden (door het verwijderen van het beschermende glazuur) en tandvlees beschadigen tijdens het proces. De elektrische tandenborstel, met zijn vibrerende bewegingen, is in staat om een diepe reiniging uit te voeren zonder de mondgezondheid te schaden.

3. Het is gemakkelijk en praktisch in gebruik

Elektrische tandenborstels zijn gemakkelijk in het gebruik. Kinderen en ouderen kunnen het normaal gebruiken tijdens hun mondhygiëne, en voor degenen die orthodontische hulpmiddelen gebruiken is het niet anders, omdat het helpt bij een volledige reiniging zonder belemmeringen. Het is ook belangrijk erop te wijzen dat elektrische tandenborstels oplaadbaar zijn, waardoor ze gemakkelijker dagelijks kunnen worden gebruikt. Als de borstelharen versleten zijn, vervangt u gewoon de opzetborstel.

4. Hij is efficiënter dan de gewone tandenborstel

Tot slot is het vermeldenswaard dat de elektrische tandenborstel efficiënter is dan de gewone tandenborstel bij het reinigen van uw tanden en tandvlees. Dankzij zijn roterende en vibrerende beweging is dit apparaat in staat om een diepe reiniging uit te voeren – veel beter dan we zonder zijn hulp zouden kunnen doen.

Welk type elektrische tandenborstel moet ik kopen?

Er zijn verschillende soorten elektrische tandenborstels op de markt, elk model heeft een specifieke manier van werken. Bij tandenborstelexpert.nl vindt u het perfecte model voor uw mondhygiëne routine. Bekijk hieronder de topmodellen en koop nu uw elektrische tandenborstel.

Rotatie

Dit model elektrische tandenborstel heeft een set borstelharen die snel ronddraaien. De borstelharen kunnen in een cirkel zijn gerangschikt die ronddraait als een wiel, of met afzonderlijke groepen borstelharen die alleen ronddraaien. Roterende borstels zijn het goedkoopste type elektrische borstel dat u kunt kopen.

Roterende trilling

Dit model heeft een afgerond uiteinde en is een van de belangrijkste modellen van Oral-B. De opzetborstel oscilleert – draait naar de ene kant en dan naar de andere – rond één tand tegelijk om alle tandplak te verwijderen. Deze modellen zijn efficiënter dan roterende modellen, maar zijn wel iets duurder.

Pulsatie

Sommige roterende en oscillerende elektrische tandenborstels geven een puls, zodat de punt heen en weer beweegt tegen de tanden terwijl hij roteert. Deze functie zorgt voor een effectievere verwijdering van tandplak, het is een superieure technologie die in modernere tandenborstel modellen te vinden is.

Sonisch en ultrasoon

Om het verwijderen van bacteriën te vergemakkelijken, worden borstels met ultrasoon geluid steeds populairder op de markt. Hun borstelharen zenden ultrasone impulsen uit die de tanden en het tandvlees op een zeer doeltreffende manier reinigen. Het grote voordeel is de vermindering van de kracht of de druk van het poetsen, wat het mogelijk maakt de bacterieplaat praktisch zonder contact met de tandoppervlakken te verwijderen.

Hoe vaak moet ik opzetborstels vervangen?

Vervang de opzetborstels telkens wanneer de borstelharen tekenen van slijtage vertonen. Bij de elektrische tandenborstels van Oral-B en Philips Sonicare kunt u verschillende modellen opzetborstels gebruiken.

Sommige vervangende borstelharen zijn ontworpen voor specifieke doeleinden, d.w.z. voor het bleken van tanden, flosseffect of kleiner formaat voor kinderen. Deze specifieke opzetborstels kosten vaak meer dan standaardmodellen, maar kunnen uw elektrische tandenborstel veelzijdiger maken.

https://www.tandenborstelexpert.nl/