Het Thuisgevoel
Image default
Huishoudelijk

Ontspannen met aromatherapie: dat doe je zo!

Kun jij ook wel wat meer ontspanning in je drukke bestaan gebruiken? Dan hoor je bij een groep van honderdduizenden Nederlanders. Het hectische dagelijkse leven maakt de noodzaak tot relaxen en ontspannen groter dan ooit. Volledig ontspannen kun je prima doen door gebruik te maken van aromatherapie. De kerngedachte achter aromatherapie is dat bepaalde essentiële oliën gebruikt kunnen worden voor het onderhouden en bevorderen van de lichamelijke en geestelijke gezondheid. We hebben enkele goedwerkende rustgevende oliën uit de wereld van aromatherapie voor je op een rijtje gezet. Kies jouw favoriet(en) en relax er straks lustig op los!

Etherische olie: een definitie van deze oliesoort

Een van de populairste soorten olie binnen de aromatherapie, is etherische olie. Deze olie, ook wel essentiële olie genoemd, bestaat uit extracten van heilzame kruiden en planten van diverse geuren en smaken. Dit soort oliën wordt ingezet bij ziektes en kwaaltjes, als welriekende en helende badolie, als smaakstof in eten en ook als massageolie. Etherische oliën hebben dus veel toepassingsmogelijkheden.

Petitgrain olie

Petitgrain olie is een van de beste soorten oliën die je binnen aromatherapie kunt inzetten. Deze olie wordt gewonnen uit sinaasappels. Kenmerkend voor Petitgrain olie is haar kalmerende en rustgevende aroma. De geur die petitgrain olie afgeeft, helpt om stressgevoelens tegen te gaan en maken een blij en vrolijk los in de directe omgeving. De olie is goed te combineren met andere etherische oliën, bijvoorbeeld met jasmijn olie, lavendel, salie of bergamot olie.

Bergamot olie

Een andere topper die veel aromatherapeuten aanprijzen, is de veelgeprezen bergamot olie. Typerend voor bergamot is dat deze een positieve uitwerking heeft op het functioneren van de spieren en organen. De olie staat bekend als lekker fris. Verder heeft bergamot olie een sterk kalmerend en vrolijkmakende werking. Ideaal dus voor als je spanning ervaart en/of je lusteloos voelt.