Het Thuisgevoel
Image default
Eten en drinken

Supermarkt Aanbiedingen – Is Alles Wat Het Lijkt?

In de plus folder van deze week zien we de laagblijvers. Dit zijn producten die het hele jaar scherp geprijsd zijn. Het is een trend die we steeds vaker zien, of het nou de Jumbo is, de Plus, of een andere supermarkt.

Het is inmiddels welbekend dat supermarkt aanbiedingen niet altijd even doorzichtig zijn. De ene week is de Plus het goedkoopst en de andere week de Jumbo. Doordat de aanbiedingen zo vaak veranderen is het bijna onmogelijk om te weten welke supermarkt nou echt het goedkoopst is.

 

Het hele jaar goedkoop

De Jumbo was een van de eerste supermarkten die de belangrijkste producten het gehele jaar scherp afprijsde. Vele andere winkels volgde en het is nu een fenomeen wat veel voorkomt. Toch lijkt het de boel niet echt meer overzicht te geven. In 2019 deed de consumenten bond onderzoek naar de supermarkt prijzen waaruit bleek dat de prijzen toch weldegelijk verschillen.

 

Dus, moet ik naar de goedkoopste supermarkt?

Nou, dat hoeft niet persee. Zoals het onderzoek aangeeft is er een duidelijke onderscheiding tussen huismerken en A-merken. Zo zijn de A-merken vaak in de aanbieding, en hier zit dan nou net het verschil. Koop je alleen huismerken dan kan je veel beter naar de Aldi en Lidl sinds deze merken hier het goedkoopst zijn.

Maar, als je op zoek bent naar goedkope huismerken dan wordt deze overweeging wat lastiger. Mocht je in de buurt van meerdere supermarkt ketens wonen dan kan het lonen om de aanbiedingen te volgen. Door goed de folders in de gaten te houden is het mogelijk om altijd de laagste prijs op A-merk producten te vinden.

 

Conclusie

Het is niet altijd nodig om het aller goedkoopste product te vinden. Als je je tijd en andere kosten er bij op tel dan ben je vaak alsnog duurder uit dan wanneer je gewoon de eerste supermarkt binnenloopt die je tegen komt. Door de folders in de gaten te houden en iets vaker voor de huismerken van de Aldi en Lidl te gaan kan je echter wel nog wat geld besparen!

https://www.folderbode.nl/