Het Thuisgevoel
Image default
Financieel

Geld verdienen zonder uitgever: eigen boek drukken

Vaak wordt gedacht dat je als schrijver niet zonder uitgever kunt. Maar als muzikanten zonder platenlabel groot kunnen worden en kunstzinnige films gemaakt kunnen worden zonder studio, kun je ook als schrijver geld verdienen zonder uitgever. Je eigen boek drukken is waarschijnlijk de grootste uitdaging. Het is toch wel erg gemakkelijk als je over het geld en de middelen van een uitgever beschikt om dit op grote schaal te doen. Echter zijn er genoeg mogelijkheden om je eigen boek te drukken zonder dat er een uitgever aan te pas komt. In dit artikel laten we je zien hoe je dit voor een goede prijs kunt laten uitvoeren.

Voordelen eigen boek drukken

Hoewel er gedacht wordt dat je als schrijver niet zonder uitgever kan, is het prima mogelijk om op deze wijze geld te verdienen. Er zitten dan ook een aantal grote voordelen verbonden aan het drukken en uitgeven van je eigen boek. Ten eerste ben je compleet onafhankelijk van alles en iedereen. Je zit nergens aan vast, zoals bijvoorbeeld een lening of een door de uitgeverij gestelde deadline. Daarnaast zijn alle opbrengsten voor jou. Je hoeft niet een groot deel af te staan aan de uitgeverij. Tot slot heb je de vrijheid om het boek te maken zoals jij dat wil. Je hoeft met niemands eisen rekening te houden, en ook een illustrator word je niet opgedrongen.

Eigen boek drukken: je doet het bij Ezbook

Wanneer je zonder uitgever bent, is er niet zoiets als een voorschot wat je kunt gebruiken. Je betaalt alles uit je eigen portemonnee. Het is dan ook van belang een boekdrukker te vinden die zowel voor een betaalbare prijs je eigen boek drukt als dat deze garant staat voor kwaliteit. Als het om je eigen boek drukken gaat, wil je niets aan het toeval over laten. Laten wij je daarom een belangrijke tip geven als je nog zoekende bent. Wat ons betreft is Ezbook de beste boekdrukker van dit moment.

De voordelen van je eigen boek drukken bij Ezbook

Ten eerste is het heel eenvoudig om je eigen boek te drukken bij Ezbook. Als eerste converteer je jouw bestand naar PDF (in zoverre dat je dit nog niet had gedaan). Daarna upload je deze op de site van Ezbook. Hierop volgend kies je voor jouw voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld een hardcover of een softcover? Als jouw voorkeuren zijn ingesteld, maak je jouw bestelling af. Gemiddeld duurt het 3 tot 5 werkdagen voordat je gedrukte boek geleverd wordt. Binnen 24 uur leveren is mogelijk in geval van spoed. Hiervoor bel je de speciale spoedlijn van Ezbook. Je hebt de keuze: je kunt meerdere exemplaren laten maken, maar één exemplaar is tevens mogelijk. Zo kun jij jouw eigen boek drukken.