Het Thuisgevoel
Image default
Gereedschap

De voordelen van een inloopdouche

Weet jij het soms ook niet meer? Het inrichten van je douche kan veel moeilijke keuzes met zich meebrengen. Keuzes voor de kleur van badkamer, de materialen en de badkamermeubels. De badkamer is natuurlijk de plek waar je jezelf moet douchen en bij het bouwen of inrichten van een nieuwe badkamer moet je kiezen tussen een douche, een bad of combinatie. Vroeger hadden heel veel mensen een bad/douche combinatie. Alhoewel dit steeds minder vaak voorkomt zijn er mensen die hier nog steeds voor kiezen, een voordeel van een combinatie douche is efficiëntie in het ruimtegebruik van de badkamer. Maar er zijn verschillende manier om ook creatief te zijn met een inloop douche! Daarnaast is het in tegenstelling tot bad/douche combinatie veel makkelijker in te bouwen!

Als eerste moet je een goed plan maken, een duidelijk tekening. En maak van te voren een keuze voor de tegels die je wilt hebben in de badkamer, daarnaast maak je ook een keuze voor de douchekop en of je de afscheiding van glas wilt. Bij Mtools kun je al je gereedschap makkelijk halen, zodat je niet iemand hoeft in te huren om dit werk te doen.


Dan het echte werk, als eerste maak je ondergrond klaar. Daarna is het tijd om de leidingen klaar te maken, je moet rekening houden met een kleine helling zodat het water naar 1 kant loopt. Dan is het tijd om de tegels op maat te snijden en deze te plaatsen, de volgende stap is om de vloer te voegen en vervolgens 24 te wachten. Als laatste is het tijd de douche af te werken met de kraan en douchekop, moet dit nog op maat gemaakt worden? Gebruik dan een makita decoupeerzaag, deze snijdt door metaal kunststof en rubber!