Het Thuisgevoel
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Laat een dakkapel plaatsen door een ervaren specialist

Het is aan te raden om een dakkapel te laten plaatsen door een ervaren specialist, want een specialist zorgt ervoor dat de afwerking zowel binnen als buiten goed is. Je weet dan zeker dat je later niet geconfronteerd wordt met problemen als lekkage, tocht, verzakkingen en scheuren. Bedenk dat alleen een goedgeplaatste dakkapel de waarde van je huis vergroot. Een onjuist geplaatste dakkapel kan de verkoop van je huis bemoeilijken. Het huis kan zelfs in waarde dalen. Bovendien kan een vroegtijdige en wellicht kostbare renovatie noodzakelijk zijn.

 

Oriëntatie als eerste stap bij het plaatsen van een dakkapel

Overweeg je om een dakkapel te plaatsen. Dan is oriëntatie de eerste stap. Kies je bijvoorbeeld voor een dakkapel van hout, kunststof of van polyester? Via google vind je vrij eenvoudig informatie over de voor- en nadelen van de verschillende materialen. Je kunt natuurlijk ook altijd advies vragen aan een vakman. Een ervaren specialist geeft doorgaans graag een goed advies.

 

Afspraak maken met een vakman

Heb je bepaald welke dakkapel er geplaatst moet worden. Dan is het de hoogste tijd om een afspraak te maken met een vakman. Hij komt vrijblijvend langs om de mogelijkheden en wensen met jou te bespreken. De situatie rond de woning wordt ook uitgebreid bekeken. Zo kan de vakman bijvoorbeeld beoordelen of het mogelijk is om met een hijskraan een prefab dakkapel te plaatsen. Uiteraard beantwoordt de vakman ook vragen over het ontwerp, het materiaal, de plaatsing en de kosten van het plaatsen van een dakkapel. Je kunt hem ook vragen stellen over de eventueel benodigde vergunning. De vakman sluit zijn bezoek af met het nauwkeurig opmeten van de maten van de te plaatsen dakkapel.

 

Gespecificeerde offerte en het geven van de opdracht

Enkele weken na het bezoek van de vakman ontvang je een gespecificeerde offerte. Ook ontvang je een planning wat betreft het plaatsen van de dakkapel. Weet je zeker dat je de dakkapel door het bedrijf laat plaatsen? Verstrek het bedrijf dan de definitieve opdracht. De vakmensen van het bedrijf gaan dan aan de slag. Ze maken je dakkapel precies op maat.

 

De dakkapel kan in een dag worden geplaatst

Het bedrijf bepaalt in overleg met jou op welke dag de dakkapel kan worden geplaatst. Op de dag van de plaatsing arriveren de vakmensen van het bedrijf in de ochtend bij je thuis. De dakkapel wordt in een dag geplaatst. Op die dag vindt ook de afwerking plaats. Na plaatsing van de dakkapel maken ze de ruimte waarin de dakkapel geplaatst is bezemschoon. Bovendien voeren ze, indien nodig, het bouwafval netjes af.

Meer informatie nodig? Zie https://www.blok-dakkapellen.nl/

Ook voor een gratis offerte of online prijsberekening!