Het Thuisgevoel
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Wil je zonnepanelen op je dak? Dit is wat je moet weten

De nieuwheid van de zonne-energie voor consumenten vormt een uitdaging. Als je bijvoorbeeld een auto wilt kopen, zijn er genoeg mensen die hier ervaring mee hebben en die je kunnen vertellen hoe het proces werkt. Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak kost evenveel als een auto, maar de cohort van ervaren kopers is veel, veel kleiner. Het aantal klanten dat een zonnestroomsysteem gedurende de hele levenscyclus ervan in bezit heeft gehad, is nog beperkter.

Daarnaast staat er veel op het spel, dit gaat immers op uw dak. “Dit is een grote. Dit is er een waarbij je niet kunt zeggen: “Nou, als ik een fout maak, weet ik het de volgende keer beter. De kosten van zonne-energie blijven dalen en het aantal installaties blijft stijgen, dus daarom ook eens met dit artikel de belangrijkste vragen beantwoorden alvorens de sprong naar zonne-energie te maken.

Hebben jullie een dak dat zonnepanelen kan ondersteunen?

Dit is een mooie sleutel. Als uw dak het grootste deel van de dag in de schaduw ligt, heeft het misschien geen gunstig genoeg “zonnevenster” om de kosten van de panelen te rechtvaardigen. Dat is iets wat u zult willen beoordelen voordat u verder gaat. Als uw dak het niet zal aanpassen, of u kunt niet bouwen omdat u uw appartement huurt of in een gebouw met meerdere eenheden woont, hoeft u de zonne-energie niet helemaal op te geven. In plaats van het installeren van uw eigen panelen onderzoek dan de mogelijkheden van gemeenschappelijke zonne-energie. Deze aanpak laat verschillende gebruikers een aandeel in de zonne-installatie kopen maar ontvangen wel de kredieten op hun elektriciteitsrekening terug.

Als u een geschikt zonovergoten dak hebt om mee te werken zorg er dan voor dat het structureel in goede staat is. Zonne-installaties kunnen tegenwoordig met garanties voor 20 of 25 jaar komen. Als uw dak een paar jaar later een renovatie nodig heeft, is het makkelijker om dat te regelen voordat de zonnepanelen worden opgebouwd. Zo hoeft u geen extra tijd en geld te betalen om uw panelen tijdens de dakrenovatie los te koppelen en ze daarna weer op te hangen. Als je toch bezig bent, zorg er dan voor dat je niet in overtreding bent met de convenanten van de vereniging van huiseigenaren die het dak van zonne-energie om esthetische redenen verbieden

Tot slot, denk aan de toekomst van uw tuin. Het dak is nu onbelemmerd, maar je hebt net nieuwe bomen geplant, dan kunt u in de problemen komen over een paar jaar. Wees bereid om uw gebladerte te snoeien om de panelen vrij te houden.Meer informatie neem gerust even contact op met Ribbers Zonnepanelen Aalten.