Het Thuisgevoel
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Dakkapel onderhoud

Beschik je over een dakkapel? Dat is natuurlijk ontzettend fijn. Een dakkapel verhoogt namelijk niet alleen de waarde van je huis maar zorgt er ook nog eens voor dat je meer ruimte en licht in huis hebt. En dat vindt natuurlijk iedereen fijn. Er zijn echter wel een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten wanneer je over een dakkapel beschikt. Deze moet bijvoorbeeld goed worden onderhouden. Daardoor kunnen kleine problemen snel worden verholpen. Bovendien zorg je er op die manier ook nog eens voor dat het dakkapel veel langer mee gaat. Dakkapel onderhoud is de enige juiste manier om ervoor te zorgen dat het dakkapel zijn maximale levensduur haalt.

 

Kosten dakkapel onderhoud

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om het dakkapel onderhoud zelf te doen. Dat kost echter behoorlijk veel tijd en vaak weet je niet precies hoe je dit op de juiste manier kunt doen. Bovendien is het laten doen helemaal niet zo duur. De kosten kunnen in de meeste gevallen behoorlijk laag blijven, vooral wanneer je het regelmatig en goed laat bijhouden. Zo betaal je voor een normale schoonmaakbeurt van het dakkapel zo’n 150 euro. Wanneer het schilderwerk af begint te brokkelen, is het daarnaast verstandig om er een nieuwe laag op te laten zetten. Dit kost gemiddeld gezien tussen de 300 en de 600 euro. Wil je vooraf precies weten wat een onderhoudsbeurt nu eigenlijk gaat kosten? Dan is het verstandig om bij de diverse specialisten en aanbieders in de omgeving een offerte op te vragen.

 

Wat gebeurt er met onderhoud dakkapel?

We begrijpen dat je nieuwsgierig bent naar wat er precies onder onderhoud dakkapel valt. Dat kunnen namelijk heel veel verschillende activiteiten zijn. We noemden al het schoonmaken en verven. Daarnaast is controle ook erg belangrijk. Laat bijvoorbeeld regelmatig hete hang- en sluitwerk van het dakkapel controleren om te voorkomen dat er via die weg ongenodigde gasten het huis binnen komen. Ook dienen de ventilatieroosters altijd goed schoon te blijven. Wanneer er sprake is van een dakkapel van kunststof is het verder belangrijk om de raamrubbers in te vetten. Soms beschikt een dakkapel ook over houten onderdelen. Deze hebben extra zorg een aandacht nodig qua onderhoud. Denk daarbij aan het controleren van het schilderwerk. Verder dien je houten onderdelen minimaal eens in de vijf jaar opnieuw te laten schilderen.