Het Thuisgevoel
Image default
Gezond wonen

Last van je rug? Misschien komt het door je bed!

Heb je vaak last van je rug? Vervelend. Je weet dan als geen ander hoe een pijnlijke of stijve rug je kan belemmeren in je dagelijks bezigheden. Er zijn een heleboel redenen waardoor je last van je rug kan krijgen. Eentje die veel mensen vaak vergeten is hun bed.

 

Je rug is kwetsbaar

Als je geen last hebt van je rug, sta je er waarschijnlijk nooit bij stil. Maar heb je wel pijn, dan merk je het pas goed: je rug gebruik je bij vrijwel iedere beweging. Sterker nog, zelfs als je niet beweegt is je rug nog aan het werk.

 

Je rug houdt je als het ware overeind, en dat betekent dat alle spieren in je rug altijd aan het werk zijn. Het enige moment waarop zij echt volledig kunnen ontspannen is eigenlijk als je in bed ligt, mits je matras je de juiste ondersteuning geeft uiteraard.

 

Veel mensen belasten hun rug zonder dat ze dit in de gaten hebben regelmatig te zwaar. Zware dingen tillen bijvoorbeeld, is eigenlijk helemaal niet goed voor je rug. Doe je het op de juiste manier, door rustig door je knieën te zakken, dan verdeel je de kracht die je moet zetten zo goed mogelijk over je gehele lichaam, en heeft je rug het wat minder zwaar. Maar zeg eens zelf, hoe vaak denk je daaraan als je even snel iets op wil pakken, hoe zwaar het ook is?

 

Door al het werk dat onze rug voor ons moet doen gedurende ons leven, is het typisch een onderdeel van ons lijf waar snel slijtage voorkomt. Het kraakbeen tussen de ruggenwervels kan door alle inspanningen en bewegingen gaan slijten, zodat je wervels als het ware hun steun kwijt zijn. Dit kan vervelende klachten met zich meebrengen, waar vaak medische hulp bij nodig is. Maar gelukkig zijn er ook volop rugklachten die door andere redenen worden veroorzaakt, en waar je zelf wél iets aan kan doen.

 

Let op je houding

Je rug heeft een natuurlijke kromming. Zit, sta of lig je vaak in een houding die die kromming niet respecteert, dan kan dat klachten opleveren. Zorg dus dat je niet te vaak onderuit gezakt op een stoel of bank hangt, daar houdt je rug niet van.

 

Is je matras versleten of te zacht, dan ondersteunt het je rug ook niet goed meer, zodat je eveneens in een onnatuurlijke pose terechtkomt. Niet handig! Naast een goed matras kan ook een lichaamskussen je rug extra ondersteunen als je in bed ligt, iets wat veel mensen comfortabel vinden. Zeker zwangere vrouwen kiezen vaak voor een dergelijk zwangerschapskussen, omdat de rug het tijdens de zwangerschap extra zwaar heeft. Een beetje extra ondersteuning is dan wel zo prettig.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl