Het Thuisgevoel
Image default
Keuken

Wat is lekkere koffie?

Wat is lekkere koffie nu precies? En valt daar eigenlijk wel een definitie van te geven? Want smaken verschillen, toch?

 

Een eindeloze discussie

Als het gaat om wat lekker is en wat juist niet, kunnen we eindeloos met elkaar in discussie gaan. Logisch ook, want wat je lekker vindt en wat vies, dat is per persoon compleet verschillend. Dat komt voor een groot deel door wat je gewend bent, wat meteen verklaart waarom we voedsel dat in een ander land heel normaal is maar in Nederland onbekend, vaak in eerste instantie vies vinden. We worden geconfronteerd met een geur, met een textuur, die we niet eerder hebben ervaren en zijn al snel geneigd met enig wantrouwen een hap te nemen. Als de smaak dan ook nog eens heel anders is dan je had verwacht of dan je ooit eerder hebt ervaren, kun je al snel zeggen dat je het niet lekker vindt. Zou je echter verhuizen naar het land waar deze voeding vandaan komt, en het regelmatig gaan eten, is de kans groot dat je er in de loop van de tijd aan went en het zelfs lekker gaat vinden.

 

Maar ook gebruiken en gewoontes binnen ons eigen land kunnen van invloed zijn op wat je al dan niet lekker vindt. Ben je van huis uit bijvoorbeeld gewend om je pasta met een bepaalde saus te eten, dan is de kans groot dat je deze lekker vindt (of na al die jaren spuugzat bent, dat kan natuurlijk ook). Krijg je bij iemand anders thuis pasta geserveerd met een heel andere saus en smaak, dan kan het zomaar zo zijn dat je dat als vies ervaart; het is niet wat je had verwacht of wat je gewend bent.

 

Zo gaat het ook bij koffie. Drink je je eerste kopje ooit met een flinke lading suiker en melk en bevalt dat, dan is dat waar je aan gewend raakt en wat je waardeert. Een kopje zonder suiker en melk zal je dan niet snel bevallen, zo bitter. Terwijl het heel anders had kunnen zijn als je juist je eerste kopje koffie zwart had gedronken.

 

Zoveel smaken!

Als het gaat om koffie, zijn er natuurlijk nog veel meer factoren van invloed op de smaakbeleving. Er zijn tal van mensen die niets anders gewend zijn dan de smaak van filterkoffie, en dat lekker vinden. Zij zitten niet te wachten op gedoe met koffiebonen die je zelf kan uitzoeken en vermalen; het kopje van hun vertrouwde merk, dat is pas lekker. Nu er op het gebied van smaken steeds meer keuze komt, zal de discussie over wat lekkere koffie is alleen maar toenemen. Zal er ooit een antwoord komen? Waarschijnlijk niet, althans, niet een antwoord dat voor iedereen gelijk is.

 

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl