Het Thuisgevoel
Image default
Gezond wonen

Vochtproblemen in huis. De muurelementen van Schrijver Systeem lossen het permanent op

Vochtproblemen in huis. Je merkt het snel genoeg. Condens op de ramen. Of schimmels en vochtplekken op muren. Het is niet alleen lelijk, maar het heeft ook gevolgen voor de staat van de woning en het tast de gezondheid aan. Redenen genoeg om de vochtproblemen direct aan te pakken voordat het zich verergert.

De muurelementen van Schrijver Systeem Vochtbstrijding

De muurelementen van Schrijver Systeem Vochtbestrijding zijn zodanig ontwikkeld dat het op een natuurlijk wijze het vocht uit de woning verdrijft. De elementen worden in de buitenmuur geplaatst en de luchtstromen die ontstaan doen vervolgens hun werk. Lucht van buitenaf neemt het vocht op en voert het vervolgens weer naar buiten. 24 uur per dag wordt het vocht in huis afgevoerd zonder dat er gebruik gemaakt hoeft te worden van externe energiebronnen. Bovendien vergen de muurelementen geen onderhoud waardoor je geen omkijken meer hebt. Met de muurelementen van Schrijver Systeem ben je dus permanent af van vochtproblemen in huis.

Hoe weet je of je last hebt van vochtproblemen?

Misschien ben je er niet bewust van dat er teveel aan vocht in de woning is. Maar er zijn herkebare signalen die verraden dat vochtbestrijding nodig is. Vraag jij je af of je woning te vochtig is? Let op de onderstaande signalen:

  • Condens op de ramen
  • Behang dat loslaat
  • Muffe lucht in huis
  • Afbladderen van verf
  • Opbollend laminaat 

Herken je een van deze signalen in je eigen huis? Dan is het bijna zeker dat er sprake is van een vochtprobleem. Elk vochtprobleem dient direct aangepakt te worden. Hoe? dat is afhankelijk van de oorzaak.

Waardoor ontstaan vochtproblemen?

Vocht in huis ontstaat door verschillende oorzaken. Oorzaken die elk op een eigen manier moeten worden bestreden. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van vocht:

  • Optrekkend vocht
  • Doorslaand vocht
  • Condensatievocht
  • Vocht door lekkage
  • Bouwvocht

Optrekkend en doorslaand vocht

Optrekkend en doorslaand vocht zijn veelvoorkomende vochtproblemen in Nederland. Vanwege het klimaat is de grond en lucht vaak vochtig. Dit vocht dringt de woning binnen via grondvocht en regen. Normaal gesproken zorgen gezonde funderingen en buitenmuren dat het vocht wordt tegengehouden. Maar omdat gevels en muren van oude woningen vaak beschadigd of poreus zijn geworden, dringt het vocht gemakkelijk naar binnen. Ondanks spouwmuren die de functie hebben om de woning te beschermen tegen kou en vocht van buitenaf, slaat het vocht over naar de binnenmuur. De muurelementen van Schrijver Systeem is hiervoor een permanente oplossing.

Condensatievocht 

Naast vocht van buitenaf, wordt de woning ook van binnenuit bevochtigd. Door ons menselijk handelen als douchen, koken en de was ophangen, neemt de luchtvochtigheid in de woning toe. Natuurlijk dat een raam openzetten helpt, maar vaak is dit niet voldoende en in de winter meestal geen optie. Bovendien zijn nieuwe woningen meestal overgeïsoleerd waardoor het lastiger wordt om het vocht op een natuurlijke wijze af te voeren.

Lekkage of bouwvocht

Een vochtprobleem hoeft niet altijd een permanent karakter te hebben. Bijvoorbeeld bij lekkage. Ook al zijn de effecten hetzelfde (vochtplekken, schimmels etc.) het zal op een andere manier opgelost moeten worden. En snel ook. In dit geval heb je een loodgieter nodig in plaats van de muurelementen van Schrijver Systeem. Om bouwvocht te verwijderen uit de woning gebruik je bijvoorbeeld speciale bouwdrogers.

Schrijver Systeem Vochtbestrijding

Vertoont jouw woning signalen van teveel vocht? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en vraag om de gratis offerte vochtbestrijding van Schrijver Systeem.

 

https://schrijversysteem.nl/vochtproblemen/